ΕΛΛΑΔΑ

Ναυπηγούν πλοίο οι δήμοι Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης

Δημοσίευση 9 Ιουνίου 2011, 16:37 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ναυπηγούν πλοίο οι δήμοι Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης
Facebook Twitter Whatsapp
Η αγορά πλοίου 120 θέσεων, που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης, αποτέλεσε το μοναδικό θέμα συνεδρίασης του Διαδημοτικού Συμβούλιου των δυο Δήμων, που πραγματοποιήθηκε στο ακριτικό νησί.
Η αγορά πλοίου 120 θέσεων, που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης, αποτέλεσε το μοναδικό θέμα συνεδρίασης του Διαδημοτικού Συμβούλιου των δυο Δήμων, που πραγματοποιήθηκε στο ακριτικό νησί. Όπως τονίσθηκε μετά τη συνεδρίαση, τα χαρακτηριστικά, οι ιδιότητες ως και το τίμημα αγοράς του πλοίου (που κυμαίνεται από 800.000 έως 1.100.000 ευρώ), θα προσδιοριστούν από την 9μελή επιτροπή που συγκροτήθηκε και αποτελείται από έναν δημοτικό σύμβουλο κάθε δημοτικής παράταξης και τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελο Λαμπάκη και Σαμοθράκης, Γιώργο Χανό.

Μετά τον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών και των ιδιοτήτων του νομικού σχήματος για τη σύσταση ναυτικής εταιρίας ή κοινοπραξίας, θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός προκειμένου να αναδειχθεί η εταιρία, που θα ναυπηγήσει το πλοίο.