ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος υπό όρους ο 18χρονος φερόμενος ως χάκερ

Δημοσίευση 9 Ιουνίου 2011, 16:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ελεύθερος υπό όρους ο 18χρονος φερόμενος ως χάκερ
Facebook Twitter Whatsapp
Ελεύθερος, με την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της 24ης Τακτικής Ανακρίτριας ο 18χρονος φερόμενος ως χάκερ που εντυπωσίασε με τις ικανότητές του ακόμη και τους πράκτορες του FBI.
Ελεύθερος, με την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της 24ης Τακτικής Ανακρίτριας ο 18χρονος φερόμενος ως χάκερ που εντυπωσίασε με τις ικανότητές του ακόμη και τους πράκτορες του FBI. Ο νεαρός που, σύμφωνα με την Αστυνομία από τα 15 χρόνια του ήταν ήδη σε θέση να «ανοίγει» δύσκολες, ασφαλείς σελίδες, σπάζοντας περίπλοκους κωδικούς, σε Ευρώπη και Αμερική, απολογήθηκε για τις κατηγορίες της κατοχής εκρηκτικής βόμβας, οπλοκατοχής και πλαστογραφίας, που αφορούν ευρήματα που εντόπισε η αστυνομία στο σπίτι του στον Άγιο Δημήτριο, όπου και συνελήφθη.

Ο νεαρός φέρεται να αρνήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας τις κατηγορίες και να έδωσε την δική του εξήγηση για τα κατασχεθέντα υλικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε πως οι -κατά την Αστυνομία- 135 πιστωτικές κάρτες δεν ήταν πιστωτικές, αλλά μαγνητικές, τις οποίες κατείχε καθώς αντιπροσωπεύει μέσω ίντερνετ εταιρείες που τις πωλούν. Για το θέμα του όπλου, ο νεαρός προσκόμισε απόδειξη αγοράς και υποστηρίζει πως κάνει σκοποβολή, ενώ για την -κατά την Αστυνομία- βόμβα φέρεται να είπε πως ήταν μια κατασκευή που είχε φτιάξει για το Πάσχα, αλλά δεν την χρησιμοποίησε. Τέλος για την αντιασφυξιογόνο μάσκα ο νεαρός ανέφερε πως την είχε γιατί ασχολείται με το γκράφιτι.

Επίσης, ο 18χρονος φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το hacking -δεν αντιμετωπίζει καμία σχετική κατηγορία- ενώ απαντά σε όσους τον ρωτούν «ποιό hacking; δεν έκανα εγώ hacking»!

Μετά την απολογία του, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι ο 18χρονος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 και των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.


Σχετικά θέματα: Χάκερ... διεθνούς ακτινοβολίας έγινε ο 18χρονος από τον Άγιο Δημήτριο!