ΕΛΛΑΔΑ

Διευκρινίσεις επί της πολιτικής για φάρμακα ζητά η αντιπολίτευση

Δημοσίευση 9 Ιουνίου 2011, 17:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Διευκρινίσεις επί της πολιτικής για φάρμακα ζητά η αντιπολίτευση
Facebook Twitter Whatsapp
Την ακρόαση του υπουργού Υγείας από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ζητούν με σημερινές τους επιστολές, οι περισσότεροι από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που μετέχουν σε αυτήν, προκειμένου να παράσχει διευκρινίσεις σε σχέση με την πολιτική που ακολουθείται απέναντι στην βιομηχανία φαρμάκων.
Την ακρόαση του υπουργού Υγείας από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ζητούν με σημερινές τους επιστολές, οι περισσότεροι από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που μετέχουν σε αυτήν, προκειμένου να παράσχει διευκρινίσεις σε σχέση με την πολιτική που ακολουθείται απέναντι στην βιομηχανία φαρμάκων. Σε κοινή τους αίτηση προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Δ. Κρεμαστινό, βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές που είναι μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ζητούν να εμφανιστεί ο Ανδρέας Λοβέρδος για μια σειρά ερωτήσεων, «αναφορικά με τους χειρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, στην εκπτωτική πολιτική που ακολουθούν τα ασφαλιστικά ταμεία απέναντι στην φαρμακοβιομηχανία, όπως αυτή εκφράζεται, είτε με το rebate, είτε με την εφαρμογή θετικής λίστας συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών σκευασμάτων».

Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να συζητηθεί το θέμα στην αρμόδια Επιτροπή, επειδή η φαρμακευτική δαπάνη ξεπερνά το 2% του ΑΕΠ της χώρας, σημειώνεται στην επιστολή.

Στην δική τους επιστολή, οι βουλευτές του ΚΚΕ που μετέχουν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, ζητούν τη συζήτηση της προσφάτως κατατεθείσας τροπολογίας που αφορά την λίστα των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, πριν την εισαγωγή της στην Ολομέλεια.

«Στην διαχρονική της εφαρμογή, από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ η λίστα των συνταγογραφούμενων φαρμάκων είχε πάντα αρνητικές επιπτώσεις στους ασφαλισμένους. Θεωρούμε ότι μια τέτοια τροπολογία, πρέπει να συζητηθεί πρώτα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, με την παρουσία του υπουργού Υγείας», αναφέρουν οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος.