ΕΛΛΑΔΑ

Σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες προχωρά η ΓΕΝΟΠ

Δημοσίευση 10 Ιουνίου 2011, 18:51 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες προχωρά η ΓΕΝΟΠ
Facebook Twitter Whatsapp
Σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες θα προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ, κατά της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, επαναβεβαιώθηκε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας.
Σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες θα προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ, κατά της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, επαναβεβαιώθηκε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας. Η ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων θα αποφασισθεί αύριο, σε νέα συνεδρίαση του ΔΣ με συμμετοχή και εκπροσώπων των Σωματείων - μελών της ΓΕΝΟΠ. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ  Νίκος Φωτόπουλος δήλωσε πάντως στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η ημερομηνία έναρξης των απεργιών θα είναι "πολλές ημέρες" πριν από τις 28 Ιουνίου.

Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο προβλέπει τη διάθεση έως 17% των μετοχών της ΔΕΗ μέσω του Χρηματιστηρίου ή την πώληση περιουσιακών στοιχείων (μονάδων ηλεκτροπαραγωγής), με παράλληλη διατήρηση του ελέγχου της διοίκησής της. Το Δημόσιο ελέγχει σήμερα το 51 % των μετοχών της ΔΕΗ ενώ το υπόλοιπο 49% έχει πουληθεί μέσω Χρηματιστηρίου. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας προβλέπεται ως το τέλος του 2012.