ΕΛΛΑΔΑ

Τράβηξαν χειρόφρενο λόγω...Μνημονίου

Δημοσίευση 12 Ιουνίου 2011, 13:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τράβηξαν χειρόφρενο λόγω...Μνημονίου
Facebook Twitter Whatsapp
Μείωση της τάξης του 30% σε σχέση με πέρυσι στις καθημερινές μετακινήσεις στο Λεκανοπέδιο με ΙΧ και βελτίωση της ταχύτητας κίνησης κατά 50% στους βασικούς οδικούς άξονες της Αθήνας, έφεραν οι συνεχείς ανατιμήσεις του ΦΠΑ και των φόρων στα καύσιμα, σε συνδυασμό με τις συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων.
Μείωση της τάξης του 30% σε σχέση με πέρυσι στις καθημερινές μετακινήσεις στο Λεκανοπέδιο με ΙΧ και βελτίωση της ταχύτητας κίνησης κατά 50% στους βασικούς οδικούς άξονες της Αθήνας, έφεραν οι συνεχείς ανατιμήσεις του ΦΠΑ και των φόρων στα καύσιμα, σε συνδυασμό με τις συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων. Σύμφωνα όμως με την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η μείωση της χρήσης του ΙΧ δεν συνδυάστηκε με αύξηση της επιβατικής κίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, γεγονός που αποκαλύπτει ότι πίσω από τη μειωμένη κυκλοφορία μπορεί να κρύβεται η ανεργία.

Με βάση στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Κυκλοφορίας του υπουργείου Υποδομών, το πρώτο τρίμηνο του 2011 σε επτά βασικούς άξονες του Λεκανοπεδίου (Ποσειδώνος, Βουλιαγμένης, Ιερά Οδός, Πέτρου Ράλλη, Πανεπιστημίου, Αμαλίας και Κηφισού) παρατηρείται συνεχής μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου από 4% έως και 9% με σαφή καθοδική τάση. Παράλληλα, αυξάνεται η μέση ταχύτητα κίνησης των οχημάτων.

πηγή: Newstoday - Ελευθεροτυπία