ΕΛΛΑΔΑ

Αυστηρές ποινές για τους παραβάτες στις οργανωμένες κατασκηνώσεις

Δημοσίευση 14 Ιουνίου 2011, 11:23 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αυστηρές ποινές για τους παραβάτες στις οργανωμένες κατασκηνώσεις
Facebook Twitter Whatsapp
Φυλάκιση μέχρι τρεις μήνες, χρηματική ποινή αλλά και διοικητικό πρόστιμο ύψους 146,74 ευρώ κατ΄ άτομο προβλέπει η νομοθεσία για την παραβίαση διατάξεων που αφορούν στις Οργανωμένες Κατασκηνώσεις.
Φυλάκιση μέχρι τρεις μήνες, χρηματική ποινή αλλά και διοικητικό πρόστιμο ύψους 146,74 ευρώ κατ΄ άτομο προβλέπει η νομοθεσία για την παραβίαση διατάξεων που αφορούν στις Οργανωμένες Κατασκηνώσεις. Τα παραπάνω θυμίζει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάση Λεβέντη, Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού σχετική με τη δυνατότητα ελεύθερης κατασκήνωσης.

Ο υφυπουργός υπενθυμίζει ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, η κατασκήνωση επιτρέπεται στις Οργανωμένες Τουριστικές Κατασκηνώσεις (camping) οι οποίες αποτελούν κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα. Υπογραμμίζει επιπλέον ότι οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι τρεις μήνες ή με χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές. Επιπλέον επιβάλλεται από τον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα όρια του οποίου πραγματοποιείται η παράβαση, διοικητικό πρόστιμο ύψους 146,74 ευρώ κατ΄άτομο.

«Η αποποινικοποίηση της ελεύθερης κατασκήνωσης θα μπορούσε να επιτευχθεί αφού προηγουμένως τα συναρμόδια υπουργεία διαμορφώσουν το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και τις κατάλληλες υποδομές ώστε να μπορεί ο φυσιολάτρης να απολαμβάνει τη φύση, παράλληλα όμως να την προστατεύει και να την αναδεικνύει», αναφέρει επίσης ο κ. Νικητιάδης.