ΕΛΛΑΔΑ

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Χανιά

Δημοσίευση 14 Ιουνίου 2011, 13:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Χανιά
Facebook Twitter Whatsapp
Mε δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις από το Εργατικό Κέντρο και την ΑΔΕΔΥ (στην πλατεία Αγοράς) και από το ΠΑΜΕ στην πλατεία 1866) στις 10 το πρωί, οι εργαζόμενοι των Χανίων συμμετέχουν στην αυριανή πανελλαδική απεργία.
Mε δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις από το Εργατικό Κέντρο και την ΑΔΕΔΥ (στην πλατεία Αγοράς) και από το ΠΑΜΕ στην πλατεία 1866) στις 10 το πρωί, οι εργαζόμενοι των Χανίων συμμετέχουν στην αυριανή πανελλαδική απεργία. Το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, εκπρόσωποι των συνδικάτων κάλεσαν τους πολίτες να δώσουν το παρών, στέλνοντας, όπως επεσήμαναν, μήνυμα κατά της πολιτικής του μνημονίου.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΤΑ. και όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Γιώργος Λουγιάκης «η κυβέρνηση οδηγεί τα ΕΛ.ΤΑ. σε χρεοκοπία».

Την αντίθεση της ΠΑΣΚΕ στο σχέδιο για τον ΟΤΕ εξέφρασε το μέλος της συνδικαλιστικής παράταξης Ντίνος Μαραγκουδάκης:

«εμείς σαν ΠΑΣΚΕ διαχωρίζομε τη θέση μας από την σημερινή ηγεσία», είπε χαρακτηριστικά.

Αγωνιστικό κάλεσμα προς τους εργαζομένους απηύθυναν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δημήτρης Κορναράκης και η γραμματέας του νομαρχιακού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ Ντίνα Κληρονόμου.

«Το μέλλον μας δεν είναι η ανεργία, η φτώχια, η εξαθλίωση», υποστήριξε ο πρώτος, ενώ η κ. Κληρονόμου ανέφερε πως: «βρισκόμαστε μπροστά στην χειρότερη επίθεση που βρίσκεται ο κόσμος της εργασίας».

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κατόπιν απόφασης του διοικητικού συμβουλίου, αύριο τα καταστήματα στα Χανιά θα είναι όλοι την ημέρα κλειστά.

Ο γραμματέας του ΠΑΜΕ Μανώλης Νταγκουνάκης κάλεσε τους πολίτες στην πλατεία 1866 προκειμένου να στείλουν «αντιμνημονιακό μήνυμα», ενώ η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ του νομού θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Το πρωί ομάδα πολιτών προχώρησε σε συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου της Τράπεζας Ελλάδας στα Χανιά.