ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη - Διαμαρτυρία εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Δημοσίευση 14 Ιουνίου 2011, 16:14 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Θεσσαλονίκη - Διαμαρτυρία εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»
Facebook Twitter Whatsapp
Συγκέντρωση έξω από το κτίριο της 3ης ΥΠΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους και συμβολική κατάληψη των γραφείων πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», που αντιδρούν σε τροπολογία του νομοσχεδίου για τις μεταμοσχεύσεις, με την οποία μειώνονται επιπλέον κατά 10% οι αποδοχές τους.
Συγκέντρωση έξω από το κτίριο της 3ης ΥΠΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους και συμβολική κατάληψη των γραφείων πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», που αντιδρούν σε τροπολογία του νομοσχεδίου για τις μεταμοσχεύσεις, με την οποία μειώνονται επιπλέον κατά 10% οι αποδοχές τους. Η ρύθμιση αφορά νοσηλευτικά ιδρύματα που έχουν χαρακτηριστεί ως Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως είναι και το «Ωνάσειο», τα οποία αντιθέτως με τα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία (ΝΠΔΔ) καλούνται να εφαρμόσουν ό,τι ισχύει στα υπόλοιπα ΝΠΙΔ.

«Εμείς λειτουργούμε όμως με κριτήρια δημοσίου, ως μέρος του Εθνικού Συστήματος Υγείας και επομένως θα πρέπει να αποσυρθεί αυτή η τροπολογία για την επιπλέον περικοπή του μισθού μας», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο γιατρός και μέλος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Γιώργος Μητσιάκος.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις έντεκα ως τις τρεις το μεσημέρι. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης με τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ Χρήστο Ζηλίδη και τον ενημέρωσε για το αίτημά τους. Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν αύριο το πρωί και νέα κινητοποίηση και κατάληψη των γραφείων της ΥΠΕ στην Αριστοτέλους.