ΕΛΛΑΔΑ

Bασικό θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η γιγαντιαία κινητοποίηση (vid)

Δημοσίευση 15 Ιουνίου 2011, 12:51 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Bασικό θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η γιγαντιαία κινητοποίηση (vid)
Facebook Twitter Whatsapp
Βασικό θέμα στα διεθνή ΜΜΕ αποτελούν η απεργία και οι κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, με τα μεγαλύτερα δίκτυα να κάνουν εκτενείς αναφορές για τις εξελίξεις γύρω από τη Βουλή, καθώς και για τις οικονομικές εξελίξεις.
Βασικό θέμα στα διεθνή ΜΜΕ αποτελούν η απεργία και οι κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, με τα μεγαλύτερα δίκτυα να κάνουν εκτενείς αναφορές για τις εξελίξεις γύρω από τη Βουλή, καθώς και για τις οικονομικές εξελίξεις. «Οι Έλληνες εργαζόμενοι απεργούν, οι διαδηλωτές έχουν συρρεύσει έξω από το κοινοβούλιο» είναι ο τίτλος του πρακτορείου Reuters. Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν μαζευτεί γύρω από τη Βουλή και οι εργαζόμενοι απεργούν σήμερα, ως αντίδραση στα νέα μέτρα λιτότητας που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση για την υπερχρεωμένη Ελλάδα, σημειώνεται.

Το BBC, στο δημοσίευμά του στην πρώτη του σελίδα, κάνει λόγο για γενική απεργία των Ελλήνων, την ώρα που θα συζητούνται στη Βουλή τα νέα μέτρα λιτότητας. Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι διαδηλωτές θα περικυκλώσουν το κτίριο της Βουλής, ενώ αναφορά γίνεται και στην ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λιάνη.

Το Al Jazeera στην αναφορά του έχει τίτλο «Οι Έλληνες απεργούν για τα νέα μέτρα περικοπών». «Τα συνδικάτα απεργούν ενώ την ίδια ώρα διαδηλωτές έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα λιτότητας» επισημαίνεται. Γίνεται εκτενής αναφορά στις κινητοποιήσεις, στα συνθήματα των «Αγανακτισμένων», δηλώσεις των οποίων φιλοξενούνται στο άρθρο.

H ιστοσελίδα της Wall Street Journal αναφέρει ότι «η Ελλάδα έχει παραλύσει από τη γενική απεργία». Γίνεται εκτενής αναφορά στις κινητοποιήσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπως και στις εξελίξεις για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Το Sky News κάνει λόγο για «Νέα ελληνική απεργία ενάντια στις επαχθείς περικοπές». Το δημοσίευμα κάνει εκτενή αναφορά στις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις, καθώς και στην κατάσταση που επικρατεί έξω από τη Βουλή.

«Η Ελλάδα συγκλονίζεται από απεργιακό κύμα» είναι ο τίτλος της βρετανικής Guardian, στην αναφορά της οποία αναφέρεται ότι τα συνδικάτα αντιδρούν στα νέα μέτρα λιτότητας που ετοιμάζι η σοσιαλιστική κυβέρνηση.

Το γαλλικό France 24 σημειώνει ότι «Οι διαδηλωτές θα πολιορκήσουν τη Βουλή την ώρα που θα ψηφίζεται το νέο πρόγραμμα λιτότητας». Οι ελληνικές συνδικαλιστικές ενώσεις θα πραγματοποιήσουν γενική απεργία και οι διαδηλωτές θα περικυκλώσουν τη Βουλή εξαιτίας της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Το Russia Today τονίζει στην αναφορά του ότι «Οι Έλληνες διαδηλώνουν κατά του δεύτερου Μνημονίου και ζητούν εργασία», αναφέροντας ότι οι συγκεντρωμένοι έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο διαμαρτύρονται κατά των νέων μέτρων λιτότητας που θα φέρει ένα νέο πακέτο στήριξης. Παράλληλα, επισημαίνονται (όπως δείχνει και το βίντεο) και τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα.
Bαγγέλης Βιτζηλαίος