ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στο λιμάνι του Βόλου

Δημοσίευση 15 Ιουνίου 2011, 18:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στο λιμάνι του Βόλου
Facebook Twitter Whatsapp
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι στους καταπέλτες των πλοίων «express skiathos» και «Αλκυόνη», στο λιμάνι του Βόλου,περίπου 200 άτομα, που σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ήταν απεργοί, μέλη του ΠΑΜΕ, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι στους καταπέλτες των πλοίων «express skiathos» και «Αλκυόνη», στο λιμάνι του Βόλου,περίπου 200 άτομα, που σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ήταν απεργοί, μέλη του ΠΑΜΕ, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους. Οι απεργοί που παρέμειναν στους καταπέλτες των δύο πλοίων για περίπου δύο ώρες, εμπόδισαν την επιβίβαση επιβατών και οχημάτων, χωρίς να προκληθούν επεισόδια. Με μέριμνα των πλοιοκτητριών εταιρειών, επιβάτες και οχήματα προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλα πλοία.

Το «express skiathos» πραγματοποιεί το δρομολόγιο Βόλος-Σκιάθος-Σκόπελος-Αλόνησος και το «Αλκυόνη» το δρομολόγιο Βόλος-Σκιάθος-Σκόπελος.

Σημειώνεται, ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, συμμετέχοντας έτσι στην απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία λήγει στις 12 τα μεσάνυχτα.

Η ΠΝΟ ζητά την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών,τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ναυτικών και την απορρόφηση των ανέργων.

Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες, λόγω της απεργίας, έχουν προχωρήσει σε τροποποιήσεις των προγραμματισμένων δρομολογίων.