ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στην Αθήνα διοργανώνουν οι «αγανακτισμένοι» της Σπάρτης

Δημοσίευση 15 Ιουνίου 2011, 20:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πορεία στην Αθήνα διοργανώνουν οι «αγανακτισμένοι» της Σπάρτης
Facebook Twitter Whatsapp
Οι «αγανακτισμένοι» της Σπάρτης εμπνευσμένοι από το ψηφιδωτό, «η αρπαγή της Ευρώπης», οργανώνουν πορεία με αφετηρία το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη και τερματισμό την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Οι «αγανακτισμένοι» της Σπάρτης εμπνευσμένοι από το ψηφιδωτό, «η αρπαγή της Ευρώπης», οργανώνουν πορεία με αφετηρία το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη και τερματισμό την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 8.00 το βράδυ της προσεχούς Κυριακής 19 Ιουνίου και θα καταλήξει στο Σύνταγμα το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιουνίου με την «κατάθεση συμβολικού μηνύματος για συνειδησιακή και πνευματική απελευθέρωση».

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα συμμετοχής στην πορεία υπογραμμίζεται ότι, «ξεκινάμε ως αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες και καλούμε όλους να βρεθούν με όποιο τρόπο μπορούν και επιθυμούν στο πλευρό μας, ώστε να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά το μήνυμα "Η Ελλάδα δεν ξεπουλιέται, η Ευρώπη δεν μοιράζεται». Παράλληλα «καλούμε τους πάντες να διαδώσουν το μήνυμα ότι: Όπως η Σπάρτη σηκώνει το ανάστημά της, με το ίδιο σθένος πρέπει όλοι μαζί να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πατήσουμε γερά στα πόδια μας και να σφίξουμε δυνατά το χέρι ο ένας του άλλου».

Το επιδαπέδιο ψηφιδωτό, «η αρπαγή της Ευρώπης», αποκαλύφθηκε το 1872 στην Σπάρτη. Χρονολογείται γύρω στο 300 μ.Χ. κι αποτελεί δείγμα της ακμής της Σπάρτης στους ρωμαϊκούς χρόνους. Αφαιρετική αναπαράσταση του ψηφιδωτού κοσμεί την μια όψη της ελληνικής έκδοσης του κέρματος των 2 ευρώ και αντίγραφό του έχει τοποθετηθεί στο δάπεδο της κεντρικής πλατείας της Σπάρτης.