ΕΛΛΑΔΑ

Ηρεμία στο Σύνταγμα μετά τα επεισόδια

Δημοσίευση 16 Ιουνίου 2011, 07:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ηρεμία στο Σύνταγμα μετά τα επεισόδια
Facebook Twitter Whatsapp
Εβδομήντα τραυματισμοί πολιτών και αστυνομικών και 16 συλλήψεις είναι ο απολογισμός των χθεσινών συμπλοκών μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, αμαυρώνοντας την ειρηνική διαμαρτυρία δεκάδων χιλιάδων πολιτών.
Εβδομήντα τραυματισμοί πολιτών και αστυνομικών και 16 συλλήψεις είναι ο απολογισμός των χθεσινών συμπλοκών μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, αμαυρώνοντας την ειρηνική διαμαρτυρία δεκάδων χιλιάδων πολιτών. Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της πορείας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότωφ και πέτρες κατά αστυνομικών. Ακολούθησαν συμπλοκές και εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων στους κεντρικούς δρόμους γύρω από την πλατεία, ενώ ταραξίες έσπασαν τις τζαμαρίες και σε κεντρικά ξενοδοχεία.

Στο νοσοκομείο «Ερυθρός» νοσηλεύεται ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων στη συμβολή των δρόμων Περικλέους και Λέκκα.

Σχολιάζοντας τα επεισόδια τα ΚΚΕ έκανε λόγο για «προβοκατόρικη δράση κουκουλοφόρων και ΜΑΤ», ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ. ζήτησε εξηγήσεις για την προβολή σκηνών από τα τηλεοπτικά δίκτυα σχετικά με τη συγκέντρωση λοστών από πολίτες υπό το βλέμμα αστυνομικών. Aπόπειρα προβοκάτσιας στην Πλατεία Συντάγματος από κύκλους του «τρομοκρατημένου συστήματος εξουσίας» κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ.