ΕΛΛΑΔΑ

Γερμανικοί Financial Times: «Η Ελλάδα βυθίζεται στο χάος»

Δημοσίευση 16 Ιουνίου 2011, 14:39 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γερμανικοί Financial Times: «Η Ελλάδα βυθίζεται στο χάος»
Facebook Twitter Whatsapp
Εκτενής είναι αναφορά του γερμανικού τύπου, όπως και του συνόλου των διεθνών μέσων, στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα με ιδιαίτερα γλαφυρούς τίτλους.
Εκτενής είναι αναφορά του γερμανικού τύπου, όπως και του συνόλου των διεθνών μέσων, στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα με ιδιαίτερα γλαφυρούς τίτλους. Η οικονομική εφημερίδα Financial Times Deutschland κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Ελλάδα βυθίζεται στο χάος» και υπότιτλο «ο πρωθυπουργός Παπανδρέου προσφέρει ανασχηματισμό της κυβέρνησης - οι αγορές είναι εξόχως νευρικές - μαζικές διαμαρτυρίες στην Αθήνα». Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η κρίση στην Αθήνα απειλεί το συνολικό εγχείρημα διάσωσης της Ελλάδας. Χωρίς απόφαση για περικοπές ύψους 6,4 δισ. το τρέχον έτος και 28,3 δισ. μέχρι το 2015, η Ελλάδα δεν μπορεί να εκταμιεύσει στα μέσα Ιουλίου νέα διεθνή βοήθεια και θα πτωχεύσει», σημειώνει η FTD.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ζητά ψήφο εμπιστοσύνης», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Suddeutsche Zeitung. «Ο κ. Παπανδρέου θέλει να επιβάλει στη Βουλή πλειοψηφία υπέρ του πακέτου περικοπών / οι συνομιλίες με την αντιπολίτευση ναυάγησαν» προσθέτει η εφημερίδα.

«Ο πρωθυπουργός Παπανδρέου αναγγέλλει ψήφο εμπιστοσύνης, σήμερα ο ανασχηματισμός στην Αθήνα / εκ νέου απεργίες και βίαιες διαμαρτυρίες» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Από την πλευρά της, η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt έχει τον τίτλο «Η λαϊκή οργή κυβερνά». Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η κρίση χρέους έχει εξελιχτεί σε κρίση εμπιστοσύνης στη δημοκρατία. Το αυστηρό πρόγραμμα περικοπών του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ελληνικής κυβέρνησης έχασε τη στήριξη από το λαό. Θα πέσει η δημοκρατία στην Ελλάδα»;