ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Εσωτερικών: Επαρκής η στελέχωση των ΚΕΠ

Δημοσίευση 16 Ιουνίου 2011, 14:08 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Υπουργείο Εσωτερικών: Επαρκής η στελέχωση των ΚΕΠ
Facebook Twitter Whatsapp
Το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επαρκή στελέχωση των ΚΕΠ (Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών), καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία τους, αναφέρει ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Ζώη.
Το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επαρκή στελέχωση των ΚΕΠ (Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών), καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία τους, αναφέρει ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Ζώη. Ο βουλευτής της ΝΔ, είχε απευθύνει ερώτηση στην κυβέρνηση καλώντας την να λάβει θέση για την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική τη νομοθετική ρύθμιση που προέβλεπε, ότι τα ΚΕΠ έχουν τη δυνατότητα συνεχούς ανανέωσης ή παράτασης των συμβάσεων έργου των απασχολουμένων σε αυτά.

Στην απάντηση του ο κ. Ντόλιος υπογραμμίζει ότι «η Διοίκηση δεν σχολιάζει τις αποφάσεις των δικαστηρίων, αντίθετα τις εφαρμόζει όπως υποχρεούται να κάνει». Ενημερώνει επίσης, ότι το Υπουργείο με έγγραφά του, καλεί τους Δήμους στους οποίους λειτουργούν ΚΕΠ που στελεχώνονται αποκλειστικά με συμβασιούχους μίσθωσης έργου και οι συμβάσεις τους λήγουν άμεσα, να ενεργοποιήσουν τις διαδικασίες για πρόσληψη με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή να καλύψουν τις ανάγκες με μετακίνηση μόνιμου προσωπικού του Δήμου ή μόνιμου προσωπικού άλλων ΚΕΠ.

Ο κ. Ζώης, έχει διατυπώσει την άποψη, ότι η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναιρεί πλήρως το ισχύον θεσμικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των ΚΕΠ, το οποίο διέπεται από ειδικές διατάξεις λόγω του σκοπού και του έργου αυτών και δεν λαμβάνει υπόψη ότι το θέμα της φύσης των συμβάσεων των εργαζομένων στα ΚΕΠ προσδιορίζεται από τον ίδιο τον ιδρυτικό τους νόμο και έχει κριθεί από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.