ΕΛΛΑΔΑ

Σε υψηλούς ρυθμούς η τουριστική κίνηση στη Ρόδο

Δημοσίευση 16 Ιουνίου 2011, 15:27 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σε υψηλούς ρυθμούς η τουριστική κίνηση στη Ρόδο
Facebook Twitter Whatsapp
Σε εντυπωσιακά επίπεδα αναμένεται να εξελιχθεί φέτος η τουριστική κίνηση στο νησί της Ρόδου η οποία ήδη κινείται σε ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες χρονικές περιόδους των προηγούμενων ετών.
Σε εντυπωσιακά επίπεδα αναμένεται να εξελιχθεί φέτος η τουριστική κίνηση στο νησί της Ρόδου η οποία ήδη κινείται σε ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες χρονικές περιόδους των προηγούμενων ετών. Στην ουσία, όπως αναφέρουν τουριστικοί παράγοντες και επιχειρηματίες, αναμένονται πρωτόγνωρες καταστάσεις αφού ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι πολλαπλάσιος από αυτόν που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια, ως απόρροια των γνωστών καταστάσεων στις ανταγωνίστριες χώρες της Μεσογείου αλλά και λόγω της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλει η Ρόδος στον τομέα προβολής και διαφήμισης.

Πρωτοφανής ήταν η τουριστική κίνηση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο αεροδρόμιο του νησιού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μόνο την Κυριακή ήρθαν στη Ρόδο πάνω από 40.000 άτομα, στην πλειονότητά τους αλλοδαποί, νούμερο το οποίο διαμορφώθηκε πρώτη φορά στα χρονικά.

Οι υπηρεσίες της ΥΠΑ κατέγραψαν 158 αφίξεις αεροπλάνων από τα οποία τα 147 αφορούσαν πτήσεις τσάρτερ.


Άξιο σχολιασμού είναι το γεγονός ότι το τουριστικό ρεύμα άρχισε να παρουσιάζει μεγάλα ποσοστά αύξησης αρκετά νωρίς, δηλαδή από τις αρχές Ιουνίου, και όπως φαίνεται εξίσου καλά θα πάει και ο υπόλοιπος μήνας. Μάλιστα σήμερα αναμένονται σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 120 αεροπλάνα, ενώ θα σημειωθεί το αδιαχώρητο στο αεροδρόμιο το Σαββατοκύριακο.