ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ένστολων στην Τρίπολη

Δημοσίευση 16 Ιουνίου 2011, 16:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ένστολων στην Τρίπολη
Facebook Twitter Whatsapp
Μια από τις μεγαλύτερες κι ογκωδέστερες συγκεντρώσεις εργαζομένων στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Μια από τις μεγαλύτερες κι ογκωδέστερες συγκεντρώσεις εργαζομένων στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Περί τα 1.000 άτομα αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί από όλη την Πελοπόννησο, προχώρησαν σε ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πρωτεύουσα της Πελοποννήσου.

Οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, διαφωνούν με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, γιατί όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους, Χρήστος Φωτόπουλος προβλέπει, «κάθετες και ισοπεδωτικές μειώσεις στις μισθολογικές δαπάνες στο δημόσιο τομέα για αποδοχές, συντάξεις και πρόσθετες παροχές, καθώς και σημαντικές μειώσεις στις λειτουργικές δαπάνες και στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού».

Ο κ. Φωτόπουλος πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται μόνο ως κατασταλτικός μηχανισμός, συμπληρώνοντας με έμφαση ότι «είμαστε κι εμείς λαός» και τόνισε ότι σήμερα από την Τρίπολη, για συμβολικούς λόγους, αφού από την Πελοπόννησο ξεκίνησε η επανάσταση, ξεκινούν κι αυτοί τον αγώνα τους.

Την συγκέντρωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας Αριστείδης Μπουρμάς, ο πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής Αρκαδίας της ΝΔ Γιώργος Μαρκόπουλος, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιάννης Κουνέλης κι ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Βαγγέλης Γούργαρης, ενώ στη συγκέντρωση παρίστατο ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Οι ένστολοι στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία ως τα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Εκεί παρέμειναν για 45 λεπτά της ώρας, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, επιδίδοντάς του ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Ο κ. Τατούλης μαζί με τους τρεις θεματικούς αντιπεριφερειάρχες υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών και τους διαβεβαίωσε ότι θα προωθήσει τα αιτήματά τους.