ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι ως μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα»

Δημοσίευση 17 Ιουνίου 2011, 13:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι ως μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα»
Facebook Twitter Whatsapp
Ελεύθεροι παραμένουν οι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», Χριστόφορος Κορτέσης, Σαράντος Νικητόπουλος και Ευάγγελος Σταθόπουλος, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.
Ελεύθεροι παραμένουν οι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», Χριστόφορος Κορτέσης, Σαράντος Νικητόπουλος και Ευάγγελος Σταθόπουλος, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Οι εφέτες αρνήθηκαν τις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν στην αναίρεση που άσκησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τέντες, κατά του βουλεύματος που αντικατέστησε την προσωρινή κράτηση των τριών, με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Το σημερινό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών εμμένει στην θέση του Εφετείου, ότι δεν πρέπει να παραταθεί η προφυλάκιση των τριών ,θεωρώντας πως δεν συντρέχουν λόγοι είτε φυγής είτε διάπραξης νέων αδικημάτων.

 Έτσι οι τρεις κατηγορούμενοι παραμένουν ελεύθεροι, όπως αρχικώς κρίθηκε, με την επιβολή του όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την επιβολή στους Κορτέση και Σταθόπουλο χρηματικής εγγύησης 3 χιλιάδων ευρώ. Η αναίρεση του Αρείου Πάγου εξετάστηκε από το Συμβούλιο Εφετών την περασμένη εβδομάδα , παρουσία των τριών κατηγορυμένων.

Με το αναιρεθέν βούλευμα οι Εφέτες παρέτειναν την προσωρινή κράτηση των κατηγορουμένων στην υπόθεση , Νίκου Μαζιώτη της συντρόφου του Παναγιώτας Ρούπα ,που γέννησε το μωρό της όντας κρατούμενη και Κώστα Γουρνά. Αυτό το σκέλος του επίμαχου βουλεύματος δεν είχε αναιρεθεί από τον κ.Τέντε