ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών στα συσσίτια

Δημοσίευση 17 Ιουνίου 2011, 14:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Χανιά: Αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών στα συσσίτια
Facebook Twitter Whatsapp
Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει στα Χανιά ο αριθμός απόρων και αστέγων που σιτίζονται καθημερινά από τα φιλόπτωχα συσσίτια Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος των συσσιτίων Γιάννης Σκαράκης, τα συσσίτια της Σπλάντζιας εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση 240 άτομα και 60 οικογένειες, εκ των οποίων το 70% είναι Έλληνες, ενώ σημαντικός είναι και ο αριθμός των εξυπηρετούμενων, αλλοδαπών.
Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει στα Χανιά ο αριθμός απόρων και αστέγων που σιτίζονται καθημερινά από τα φιλόπτωχα συσσίτια Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος των συσσιτίων Γιάννης Σκαράκης, τα συσσίτια της Σπλάντζιας εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση 240 άτομα και 60 οικογένειες, εκ των οποίων το 70% είναι Έλληνες, ενώ σημαντικός είναι και ο αριθμός των εξυπηρετούμενων, αλλοδαπών. Όπως ο ίδιος τόνισε, η προσφορά των συσσιτίων, που λειτουργούν από το 1963, είναι πολύπλευρη και δεν περιορίζεται μόνο στη σίτιση καθώς περιλαμβάνει και την παροχή δωρεάν οδοντιατρικής περίθαλψης στο οδοντιατρείο του συλλόγου των συσσιτίων, αλλά και τη δυνατότητα χρήσης διαδικτύου σε μαθητές άπορων οικογενειών ενώ στο ισόγειο του χώρου λειτουργεί και βιβλιοθήκη.

Στα άμεσα σχέδια είναι και η δημιουργία ξενώνα αστέγων. Στην ενίσχυση του έργου των συσσιτίων ο Άγιος Νικόλαος της Σπλάντζιας θα συμβάλει και η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Τη συναυλία οργανώνουν ο δήμος Χανίων η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χανίων, και ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός στο πλαίσιο και του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και οι παρευρισκόμενοι, έπειτα κι από προτροπή των καλλιτεχνών θα μπορούν να καταθέτουν χρήματα στους πάγκους των συσσιτίων της Σπλάντζιας.