ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες Αγανακτισμένοι στην 4η Πανευρωπαϊκή συγκέντρωση

Δημοσίευση 19 Ιουνίου 2011, 09:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Χιλιάδες Αγανακτισμένοι στην 4η Πανευρωπαϊκή συγκέντρωση
Facebook Twitter Whatsapp
Πιστοί για ακόμη μία φορά στο ραντεβού τους οι «Ιndignados» της πλατείας Συντάγματος. Σήμερα είναι η τέταρτη πανευρωπαϊκή συγκέντρωση Αγανακτισμένων. Επι ποδός οι Αγανακτισμένοι της Σπάρτης οι οποίοι ξεκίνησαν πορεία προς την Αθήνα.
Πιστοί για ακόμη μία φορά στο ραντεβού τους οι «Ιndignados» της πλατείας Συντάγματος. Σήμερα είναι η τέταρτη πανευρωπαϊκή συγκέντρωση Αγανακτισμένων. Επι ποδός οι Αγανακτισμένοι της Σπάρτης οι οποίοι ξεκίνησαν πορεία προς την Αθήνα. Χιλιάδες και την Κυριακή οι διαδηλωτές, οι οποιοι αυτή τη φορά ενώνουν τις φωνές τους με τους Αγανακτισμένους της Ισπανίας, οι οποίοι βρίσκονται στην Πουέρτα Δελ Σολ, μετά από «διάλλειμμα» μερικών ημερών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πάνω από 5.000 Αγανακτισμένοι Έλληνες βρέθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος, ενώ οι δρόμοι είναι κλειστοί.

Επί ποδός οι Σπαρτιάτες

Το ραντεβού των Σπαρτιατών δόθηκε για στις 20.00 το βράδυ στο άγαλμα του Λεωνίδα, από όπου οι συγκεντρωμένοι θα βαδίσουν προς την Αθήνα. Μέσω της Εθνικής Οδού θέλουν να κατευθυνθούν προς την πλατεία Καραϊσκάκη, την Ομόνοια και την πλατεία Συντάγματος, όπου και αναμένεται να φτάσουν την Τρίτη.

Χθες, Σάββατο,  συνεπείς στο ραντεβού τους οι Αγανακτισμένοι συγκεντρώθηκαν ξανά μπροστά στο Κοινοβούλιο αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική και προετοιμάζοντας τις κινητοποιήσεις για την ημέρα της ονομαστικής ψηφοφορίας του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή.

Η θεματική συνέλευση που διοργανώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία είχε ως επίκεντρο την κοινωνική αλληλεγγύη προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Νωρίτερα το μεσημέρι, η ομάδα του Θεάτρου του Ήλιου της Αριάν Μούσκιν βρέθηκε στο Σύνταγμα δίνοντας μία μίνι αυθόρμητη «παράσταση-συμπαράσταση».

«Αυτό θα είναι το δικό μας καλοκαίρι», διαμηνύουν και ζητούν από τα συνδικάτα και τα εργατικά κέντρα να κηρύξουν γενική απεργία, ώστε «μαζί με όλους τους εργαζομένους να περικυκλώσουμε τη Βουλή με αίτημα την πτώση της κυβέρνησης. Είναι αυτονόητο ότι θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με οποιοδήποτε προσωπείο όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο».