ΕΛΛΑΔΑ

Κατεβάζει το διακόπτη από τα μεσάνυχτα – Άκαρπες οι συναντήσεις με Βενιζέλο, Παπακωνσταντίνου

Δημοσίευση 19 Ιουνίου 2011, 09:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κατεβάζει το διακόπτη από τα μεσάνυχτα – Άκαρπες οι συναντήσεις με Βενιζέλο, Παπακωνσταντίνου
Facebook Twitter Whatsapp
Κοινωνικός αναβρασμός ενόψει της άφιξης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή.
Κοινωνικός αναβρασμός ενόψει της άφιξης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή. Πυρετός διαβουλεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ πραγματοποιούνται από χθες το βράδυ, ενόψει των απεργιακών 48ωρων επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία σήμερα τα μεσάνυχτα.    

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε τελικά και η συνάντηση της ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως έγινε γνωστό από τους συνδικαλιστές και η ΓΕΝΟΠ προχωρά από τα μεσάνυχτα σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος επανέλαβε ότι στόχος των κινητοποιήσεων δεν είναι να γίνει μπλακ-άουτ , θα υπάρξουν ωστόσο, όπως είπε, επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση.

Χθες το βράδυ η ΠΑΣΚΕ της ΓΕΝΟΠ συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο στον οποίο επανέφερε με αίτημα να αποσυρθεί η διάταξη του Μεσοπρόθεσμου που προβλέπει την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. Η συνάντηση, σύμφωνα με πηγές της ΠΑΣΚΕ έγινε σε καλό κλίμα ωστόσο δεν προέκυψε κάτι ουσιαστικό στην κατεύθυνση της ικανοποίησης του αιτήματος των συνδικαλιστών.

Τις συναντήσεις με τους νέους υπουργούς ζήτησε η ΓΕΝΟΠ την Παρασκευή, σε μια προσπάθεια, όπως ανέφερε, να αποφευχθεί η σύγκρουση με την κυβέρνηση.

Με 48ωρη απαντούν στο Μεσοπρόθεσμο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Με 48ωρη απεργία τις ημέρες συζήτησης-ψήφισης του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή απαντά η ΓΣΕΕ ενώ ανάλογη απόφαση αναμένεται να λάβει και η ΑΔΕΔΥ.

Την Τρίτη ημέρα  πανευρωπαϊκής δράσης των συνδικάτων, θα πραγματοποιηθεί διάβημα διαμαρτυρίας στα γραφεία της ευρωπαϊκής ένωσης στην Αθήνα ενώ αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στην ευρωδιαδήλωση την ίδια ημέρα στο Λουξεμβούργο.

Την ίδια μέρα έχει προαναγγείλει κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος και η ΑΔΕΔΥ.