ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Διαμαρτυρία επιχειρηματιών για τα φθηνά πακέτα διακοπών

Δημοσίευση 19 Ιουνίου 2011, 13:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ζάκυνθος: Διαμαρτυρία επιχειρηματιών για τα φθηνά πακέτα διακοπών
Facebook Twitter Whatsapp
Συμβολική διαμαρτυρία στο Αεροδρόμιο της Ζακύνθου πραγματοποίησαν και σήμερα από τις 11:30 πμ έως στις 1:30 μμ, έμποροι, εστιάτορες και ιδιοκτήτες μπαρ από το Τσιλιβί και τη γύρω περιοχή, αντιδρώντας, όπως υποστηρίζουν, στην ανεξέλεγκτη πολιτική του «all inclusive» (όλα εντός τιμής) που εφαρμόζεται στο νησί τους και βουλιάζει όπως λένε τις επιχειρήσεις τους.
Συμβολική διαμαρτυρία στο Αεροδρόμιο της Ζακύνθου πραγματοποίησαν και σήμερα από τις 11:30 πμ έως στις 1:30 μμ, έμποροι, εστιάτορες και ιδιοκτήτες μπαρ από το Τσιλιβί και τη γύρω περιοχή, αντιδρώντας, όπως υποστηρίζουν, στην ανεξέλεγκτη πολιτική του «all inclusive» (όλα εντός τιμής) που εφαρμόζεται στο νησί τους και βουλιάζει όπως λένε τις επιχειρήσεις τους. Οι συγκεντρωμένοι μοίρασαν και πάλι στους τουρίστες φυλλάδια, που τους καλωσορίζουν στην Ζάκυνθο αλλά, παράλληλα, τους επισημαίνουν ότι είναι καλύτερο οι ίδιοι να φτιάχνουν το δικό τους πρόγραμμα διακοπών και όχι να κλείνονται στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Τα βασικό τους αίτημα προς τους ξενοδόχους αλλά και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες είναι, το πακέτο «all inclusive» να καλύπτει το 30% των κρατήσεων ανά μονάδα. Επίσης ζητούν να σταματήσουν οι φτηνές οικονομικές προτάσεις που γίνονται στους τουρίστες κατά την άφιξη τους στα ξενοδοχεία και περιλαμβάνουν διαμονή και διατροφή.

Οι επιχειρηματίες από το Τσιλιβί είχαν πραγματοποιήσει την πρώτη συμβολική διαμαρτυρία στις 7 Ιουνίου. Σήμερα η συγκέντρωση υποστηρίχτηκε και από τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης της Ζακύνθου.-