ΕΛΛΑΔΑ

Στα σχολεία οι βαθμοί, μηχανογραφικά μέχρι 28 Ιουνίου - Πτώση βάσεων δείχνουν οι εκτιμήσεις

Δημοσίευση 19 Ιουνίου 2011, 19:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στα σχολεία οι βαθμοί, μηχανογραφικά μέχρι 28 Ιουνίου - Πτώση βάσεων δείχνουν οι εκτιμήσεις
Facebook Twitter Whatsapp
Μετά τη μία το μεσημέρι αναρτήθηκαν τελικά οι βαθμολογίες των 85.587 υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ Β' 2011 στα σχολεία της χώρας αλλά και στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.
Μετά τη μία το μεσημέρι αναρτήθηκαν τελικά οι βαθμολογίες των 85.587 υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ Β' 2011 στα σχολεία της χώρας αλλά και στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους και στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου (http://results.minedu.gov.gr) πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Από την μηχανογραφική υπηρεσία του υπουργείου, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες επεξεργασίας των προφορικών και των γραπτών βαθμών για τον υπολογισμό του γενικού βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όλων όσων έλαβαν μέρος στις φετινές εξετάσεις και οι σχετικές καταστάσεις θα αποσταλούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να προωθηθούν στα Γενικά Λύκεια αρμοδιότητάς τους, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές «βεβαιώσεις πρόσβασης». Επίσης αναμένεται να εκδοθούν τα αποτελέσματα απόλυσης σε όλα τα Γενικά Λύκεια.

Οι αντίστοιχες καταστάσεις στα ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄, αναμένεται να αποσταλούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές «βεβαιώσεις πρόσβασης».

Σήμερα επίσης θα δοθούν στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία με την κλιμάκωση των γραπτών επιδόσεων κατά μάθημα για τους  υποψηφίους, που πήραν μέρος στις εξετάσεις

Τέλος, σήμερα ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων και η βαθμολόγηση των γραπτών έχει προγραμματιστεί να τελειώσει το ταχύτερο δυνατό.

Μέχρι τις 28 Ιουνίου πρέπει να συμπληρώσουν και να καταθέσουν το μηχανογραφικό δελτίο επιλογής για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, το οποίο εκδόθηκε έπειτα από καθυστερήσεις και παλινωδίες του υπουργείου Παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος είναι η πρώτη φορά που οι μαθητές καλούνται να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο ηλεκτρονικά.

Οι υποψήφιοι μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και να μελετήσουν όλες τις λεπτομέρειες για την ηλεκτρονική συμπλήρωση, καθώς φέτος οι αλλαγές έγιναν στο παρα πέντε και η νέα διαδικασία κατάθεσης είναι αρκετά πολύπλοκη.
 


Πέφτουν οι βάσεις στις «σχολές – ελιτ»

Σύμφωνα με το «Έθνος» και το «Βήμα της Κυριακής» σε καθοδική τροχιά είναι φέτος οι βάσεις των υψηλοβάθμιων και περιζήτητων τμημάτων όπως  είναι η Ιατρική, η Νομική, το Πολυτεχνείο και οι Οικονομικές σχολές.

Η Νομική Αθηνών αναμένεται να πέσει 300 μόρια, το ίδιο και η Ιατρική Αθηνών που θα έχει βάση εισαγωγής κοντά στα 19.100 μόρια, οι Πολιτικοί Μηχανικοί του ΕΜΠ θα χάσουν μέχρι και 300 μόρια (αναμενόμενη βάση 18.950), ενώ όλες οι χαρακτηριζόμενες ως "καθηγητικές σχολές" (Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας) θα απολέσουν πάνω από 700 μόρια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει φέτος η παρατήρηση της πορείας των βάσεων 2011, καθώς η κατάργηση της διαδικασίας των μετεγγραφών και η δημιουργία των ειδικών κατηγοριών, το πιθανότερο είναι να οδηγήσει στην εντυπωσιακή πτώση των βάσεων στα περιφερειακά τμήματα.

Ωστόσο θολό είναι το τοπίο για τις σχολές που διαμορφώνονται στα 10.000 μόρια και κάτω αφού το υπουργείο Παιδείας έχει περικόψει τον αριθμό των εισακτέων.