ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε η κυρά των Μαρασίων

Δημοσίευση 20 Ιουνίου 2011, 11:06 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πέθανε η κυρά των Μαρασίων
Facebook Twitter Whatsapp
Την τελευταία της πνοή άφησε η γιαγιά των Μαρασίων. Η γυναίκα σύμβολο του Έβρου, που η ιστορία και το έργο της άγγιξαν όλους τους Έλληνες, έφυγε πλήρης ημερών σε ηλικία 100 ετών, αφήνοντας έργο ψυχής για τους Έλληνες.
Την τελευταία της πνοή άφησε η γιαγιά των Μαρασίων. Η γυναίκα σύμβολο του Έβρου, που η ιστορία και το έργο της άγγιξαν όλους τους Έλληνες, έφυγε πλήρης ημερών σε ηλικία 100 ετών, αφήνοντας έργο ψυχής για τους Έλληνες. Η γνωστή, για την προσφορά της στην πατρίδα, γερόντισσα κηδεύτηκε το μεσημέρι στο χωριό Μαράσια, παρουσία πλήθους κόσμου και των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και του στρατού.

Το σπίτι της γιαγιάς Βασιλικής Λαμπίδου βρίσκεται στα 300 μέτρα από τα τουρκικά φυλάκια, με φυσικό σύνορο τον Έβρο, στο χωριό Μαράσια.

Κάθε μέρα ένας Έλληνας φαντάρος επισκεπτόταν τη γνωστή Γερόντισσα των Μαρασίων, ώστε να τη βοηθήσει να περπατήσει μέχρι την αυλή του σπιτιού της και να σηκώσει την ελληνική σημαία, όπως κάνει από τότε που ήταν έφηβη.

Για την προσφορά της στην πατρίδα η κ. Λαμπίδου έλαβε πριν από λίγες ημέρες μία τιμητική διάκριση, πέραν αυτών που έχει λάβει από το στρατό, την Ακαδημία Αθηνών και όλη την τοπική κοινωνία. Η απόδοση τιμής προήλθε αυτή τη φορά από το Δίκτυο Εκλεγμένων Γυναικών πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο Ιανουάριο την επισκέφθηκε στο σπίτι της και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.