ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Το Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών στην υπηρεσία του δημότη

Δημοσίευση 20 Ιουνίου 2011, 12:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ηράκλειο: Το Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών στην υπηρεσία του δημότη
Facebook Twitter Whatsapp
Ο δήμος Ηρακλείου, προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες και να αναβαθμίσει τις ηλεκτρονικές του υπηρεσίες, αξιοποίησε ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησης και δημιούργησε ένα Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών για τον δήμο.
Ο δήμος Ηρακλείου, προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες και να αναβαθμίσει τις ηλεκτρονικές του υπηρεσίες, αξιοποίησε ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησης και δημιούργησε ένα Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών για τον δήμο. Με τη διοχέτευση των κατάλληλων πληροφοριών στο διαδίκτυο, ο ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για διάφορα πολεοδομικά θέματα όπως οι ισχύοντες όροι δόμησης, η πορεία των αιτήσεων οικοδομικών αδειών, η εξέλιξη των πολεοδομικών μελετών και πράξεων εφαρμογής και οι ενέργειες των υπηρεσιών καθαριότητας σε ένα ενιαίο χάρτη του δήμου γενικότερα και της πόλης του Ηρακλείου ειδικότερα.

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός λειτουργικού και επεκτάσιμου Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών, το οποίο διασφαλίζει την αναβάθμιση των υπηρεσιών και την οργάνωση των δεδομένων της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του δήμου, αλλά και την βέλτιστη εξυπηρέτηση των χρηστών (μηχανικών-δικηγόρων-πολιτών) μέσα από ένα διαλειτουργικό και φιλικό περιβάλλον.

Η παρουσίαση του έργου θα γίνει την Τετάρτη 22-06-11 και ώρα 12:00 στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω, και κατ' αυτήν θα δοθεί η ευκαιρία για ένα δημιουργικό διάλογο με φορείς και κοινό, προκειμένου να συνεκτιμηθούν οι προτάσεις και τα συμπεράσματα στην εξέλιξη της λειτουργίας και την επέκταση του έργου.