ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Συνελήφθη ανήλικος δραπέτης

Δημοσίευση 20 Ιουνίου 2011, 13:51 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λάρισα: Συνελήφθη ανήλικος δραπέτης
Facebook Twitter Whatsapp
Στην Λάρισα εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα το πρωί, ένας εκ των 8 ανηλίκων οι οποίοι απέδρασαν την Κυριακή από τις φυλακές ανηλίκων Κασσαβέτειας Βόλου.
Στην Λάρισα εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα το πρωί, ένας εκ των 8 ανηλίκων οι οποίοι απέδρασαν την Κυριακή από τις φυλακές ανηλίκων Κασσαβέτειας Βόλου.
Οι νεαροί, άνοιξαν τρύπα στην σίτα της περίφραξης, βγήκαν στον προαύλιο χώρο του σωφρονιστικού καταστήματος και εκεί χρησιμοποιώντας μία σωλήνα ύδρευσης που βρήκαν εγκαταλειμμένη έκαναν «άλμα επί κοντώ» υπερπηδώντας το συρματόπλεγμα της εξωτερικής περίφραξης, ύψους τριών μέτρων. Από τους 8 οι πέντε είναι ελληνικής υπηκοότητας και οι 3 αλλοδαποί.

Λίγη ώρα μετά την απόδραση εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ένας εκ των αλλοδαπών ενώ και ο νεαρός που συνελήθφη σήμερα στην Λάρισα, είναι αλλοδαπός.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, όπως ήταν επόμενο, ο υπάλληλος φύλαξης του ειδικού αγροτικού καταστήματος κράτησης Νέων Κασσαβέτειας, μετά την απόδραση, χθες το απόγευμα, οκτώ ανήλικων κρατουμένων από τη συγκεκριμένη φυλακή.

Ύστερα από έρευνες της Αστυνομίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τέσσερις ανήλικοι, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και για τον εντοπισμό των υπολοίπων τεσσάρων κρατουμένων. Από τους κρατούμενους, πέντε εξέτιαν ποινές φυλάκισης έξι μηνών έως τριών ετών και οι υπόλοιποι τρεις ήταν υπόδικοι.

 Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οκτώ φέρεται να έφυγαν από τη νότια πλευρά των φυλακών, αφού πρώτα διάνοιξαν το πλέγμα εσωτερικής περίφραξης, πέρασαν στο νεκρό προαύλιο και εν συνεχεία αφού διάνοιξαν την περίφραξή του αναρριχήθηκαν στην εξωτερική περίφραξη του καταστήματος κράτησης και δραπέτευσαν.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οκτώ δεν έγιναν αντιληπτοί από τον σκοπό, παρότι από τη θέση του είχε καλή ορατότητα του χώρου, αλλά, όπως προκύπτει από την αναφορά της διευθύντριας των φυλακών, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι παρακολουθούσε τηλεόραση.

Τέλος, διετάχθη και πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση την οποία θα διενεργήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας.