ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Εγκαινιάστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο κλινική για ασθενείς με κακώσεις νωτιαίου μυελού

Δημοσίευση 20 Ιουνίου 2011, 15:51 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πάτρα: Εγκαινιάστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο κλινική για ασθενείς με κακώσεις νωτιαίου μυελού
Facebook Twitter Whatsapp
Εγκαινιάστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας η κλινική αποκατάστασης ασθενών με κακώσεις νωτιαίου μυελού, που θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και θα καλύπτει όλη τη Δυτική Ελλάδα.
Εγκαινιάστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας η κλινική αποκατάστασης ασθενών με κακώσεις νωτιαίου μυελού, που θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και θα καλύπτει όλη τη Δυτική Ελλάδα. Η νέα μονάδα διαθέτει τμήματα νοσηλείας 20 κλινών, φυσικοθεραπείας - εκγύμανσης και υδροθεραπείας - λουτροθεραπείας. Σε καθημερινή βάση θα αντιμετωπίζονται περίπου 30 ασθενείς και θα εφαρμόζονται προγράμματα άμεσης, αλλά και όψιμης αποκατάστασης, με σκοπό την ταχύτερη και πληρέστερη κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη των ασθενών.

Η κλινική αποκατάστασης καλύπτει έκταση 2.500 τ.μ..

Η δαπάνη έφθασε το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ, δωρεά του Πατρινού Δημήτρη Σφήκα, ο οποίος όπως ανέφερε κατά την διάρκεια των εγκαινίων, σκοπός του έργου είναι να προσφέρει ανακούφιση στους πάσχοντες.

Η κλινική έχει ξεκινήσει να στελεχώνεται με ιατρικό προσωπικό, που αποτελείται από νευροχειρουργούς, ορθοπαιδικούς, φυσιάτρους και άλλες ειδικότητες, όπως επίσης από νοσηλευτικό, επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος, ο οποίος αφού εξήρε την προσφορά του Δημήτρη Σφήκα, πρόσθεσε ότι η πολιτεία οφείλει να στηρίζει τέτοιες ενέργειες. Μάλιστα, όπως τόνισε, το υπουργείο θα μεριμνήσει για την στήριξη της μονάδας με προσωπικό.