ΕΛΛΑΔΑ

Υπό κατάληψη η φοιτητική εστία του Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Δημοσίευση 20 Ιουνίου 2011, 21:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Υπό κατάληψη η φοιτητική εστία του Μετσόβιου Πολυτεχνείου
Facebook Twitter Whatsapp
Για περισσότερο από ένα μήνα, η Φοιτητική Εστία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΦΕΕΜΠ) τελεί υπό κατάληψη από το Σύλλογο Οικότροφων Φοιτητών, παρεμποδίζοντας έτσι την εύρυθμη λειτουργία της.
Για περισσότερο από ένα μήνα, η Φοιτητική Εστία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΦΕΕΜΠ) τελεί υπό κατάληψη από το Σύλλογο Οικότροφων Φοιτητών, παρεμποδίζοντας έτσι την εύρυθμη λειτουργία της. Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ), στην οποία ακόμη τονίζεται:

"Το προσωπικό περιορίζεται στο υπόγειο του κτιρίου (στο χώρο του συνεργείου συντήρησης) και αδυνατεί να εκτελέσει τα καθήκοντα του, ενώ δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν οποιεσδήποτε εργασίες.

Αν και αποφασίστηκε η ανανέωση της Σύμβασης για 20 ακόμη έτη, μεταξύ του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (Ε.Ι.Ν.) και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.), ο Σύλλογος των Οικότροφων Φοιτητών αποφάσισε τη συνέχιση της κατάληψης, με αιτήματα που δεν άπτονται της σημερινής λειτουργίας της συγκεκριμένης Εστίας. Η μερίδα αυτή των φοιτητών αν και παρεμποδίζει οποιαδήποτε δραστηριότητα, φροντίζει να σιτίζεται κανονικά από τις υπηρεσίες του Ιδρύματος. Μάλιστα, σήμερα προχώρησε και στην ακατανόητη ενέργεια του… εγκλωβισμού του αυτοκινήτου του ΕΙΝ, που φροντίζει για τη μεταφορά των γευμάτων, με αποτέλεσμα να τεθεί εν αμφιβόλω η συνέχιση του προγράμματος σίτισης.

Η διοίκηση του Ε.Ι.Ν. δεν αρνήθηκε ποτέ το σοβαρό διάλογο. Πολύ δε περισσότερο έχει αποδείξει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της, μονίμως δρα με στόχο τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών στη νέα γενιά και ιδιαίτερα στους φοιτητές που φιλοξενούνται στις Εστίες της. Έχει αποδείξει έμπρακτα ότι επιχειρεί να λύσει και λύνει χρονίζοντα προβλήματα και με την ανανέωση της σύμβασης για τη ΦΕΕΜΠ, που αποτελεί τη βάση για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμισή της".