ΕΛΛΑΔΑ

Σιλικόνη και μετάξι για την προστασία των μαλλιών

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2011, 11:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σιλικόνη και μετάξι για την προστασία των μαλλιών
Facebook Twitter Whatsapp
Tα λαμπερά μαλλιά είναι ο κρυφός πόθος κάθε γυναίκας. Υπάρχουν διάφορα προϊόντα styling που βρίσκονται στο εμπόριο, εξυπηρετώντας τον σκοπό αυτό. Η σιλικόνη και το μετάξι είναι δύο από αυτά.
Tα λαμπερά μαλλιά είναι ο κρυφός πόθος κάθε γυναίκας. Υπάρχουν διάφορα προϊόντα styling που βρίσκονται στο εμπόριο, εξυπηρετώντας τον σκοπό αυτό. Η σιλικόνη και το μετάξι είναι δύο από αυτά. Πόσες φορές έχετε ζητήσει κάπως μπερδεμένη σιλικόνη για τα μαλλιά. Η χρήση της, όμως είναι παρεξηγημένη και τις περισσότερες φορές δε γίνεται με τον κατάλληλο τρόπο.

«Είναι καλύτερα ακόμη, να χρησιμοποιούμε αντί για σιλικόνη, προϊόντα με βάση το φυσικό μετάξι» λέει ο hair stylist Βασίλης Στρατηγός και εξηγεί το λόγο «Δεν λαδώνει τα μαλλιά και είναι πιο λαμπερό».

Τώρα αν εσείς προτιμάτε τη σιλικόνη για τα δικά σας μαλλιά κανένα πρόβλημα. «Σε κάθε περίπτωση χρήσης σιλικόνης ή μεταξιού, πάντα χρησιμοποιούμε θερμότητα, γιατί αλλιώς τα προϊόντα αυτά δεν απορροφούνται από τα μαλλιά» διευκρινίζει ο Βασίλης και εξηγεί «Αν τα εφαρμόσουμε στα μαλλιά και τα αφήσουμε έτσι απλά, είναι σαν ναν μην βάλαμε τίποτα!»

Μία άλλη παρεξήγηση που γίνεται για τις ιδιότητες τους και τη χρήση τους είναι η εξής όπως την περιγράφει ο Βασίλης Στρατηγός «Αυτά τα προϊόντα δεν χρησιμοποιούνται σαν μαλακτικά για τα μαλλιά όπως πολύς κόσμος νομίζει! Είναι καθαρά προϊόντα styling», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Πηγή: queen.gr