ΕΛΛΑΔΑ

Στις απολογίες κατηγορουμένων προχωρά η υπόθεση για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2011, 12:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στις απολογίες κατηγορουμένων προχωρά η υπόθεση για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»
Facebook Twitter Whatsapp
Ξεκινούν σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οι απολογίες κατηγορουμένων για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», μετά την ολοκλήρωση της αποδεικτικής διαδικασίας.
Ξεκινούν σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οι απολογίες κατηγορουμένων για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», μετά την ολοκλήρωση της αποδεικτικής διαδικασίας. Ολοκληρώθηκε μάλιστα πριν από λίγο η απολογία του πρώτου εκ των παρόντων κατηγορουμένων για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ο Παναγιώτης Μασούρας, που πριν λίγους μήνες αποφυλακίστηκε με όρους, καθώς συμπλήρωσε το όριο της 18μηνης προφυλάκισης για την υπόθεση, δήλωσε εξαρχής, απολογούμενος, πως δεν βρίσκεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ως «εγκληματίας» αλλά «ως πολιτικός εχθρός του καθεστώτος αιχμαλωσίας».

Ο νεαρός κατηγορούμενος επανέλαβε τη θέση του ότι η δίκη που διεξάγεται είναι πολιτική και όχι ποινική ενώ χαρακτήρισε το δικαστήριο «στρατοδικείο». Είπε επίσης πως «βρίσκομαι εδώ ασυνθηκολόγητος» .

 Όπως είπε ο κατηγορούμενος, δεν υπάρχουν εναντίον του στοιχεία αλλά τόνισε πως «δεν πρόκειται να μπω στο ψευτοδίλημμα αθώος ή ένοχος». Τέλος αφού είχε προηγουμένως ζητήσει να θεωρηθούν όσα θα πει «πολιτική δήλωση» ολοκλήρωσε την απολογία του με τη φράση «Ζήτω στην επανάσταση και στον αριστερό ανατρεπτικό αγώνα».

Υπενθυμίζεται ότι οι εννέα κατηγορούμενοι δικάζονται για τρεις από τις εκρήξεις που είχε αναλάβει η οργάνωση στα γραφεία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και στις οικίες των πρώην υπουργών Παναγιώτη Χηνοφώτη και του ζεύγους Γ.Αρσένη -Λ.Κατσέλη.