ΕΛΛΑΔΑ

Δώρισαν έργο τέχνης- «σπίτι» για τοξικομανείς

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2011, 14:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δώρισαν έργο τέχνης- «σπίτι» για τοξικομανείς
Facebook Twitter Whatsapp
Παγκάκι - έργο τέχνης που φιλοτέχνησαν φοιτητές της Σχολή Καλών Τεχνών και άτομα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) δώρισαν σήμερα μέλη του ΚΕΘΕΑ στο δήμο Θεσσαλονίκης.
Παγκάκι - έργο τέχνης που φιλοτέχνησαν φοιτητές της Σχολή Καλών Τεχνών και άτομα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) δώρισαν σήμερα μέλη του ΚΕΘΕΑ στο δήμο Θεσσαλονίκης. «Το παγκάκι έχει και ένα συμβολισμό γιατί πολλές φορές μετατρέπεται σε «σπίτι» του χρήστη αφού αναγκάζεται να κοιμάται εκεί, να τρώει, να παίρνει τη δόση του. Παράλληλα, τα παγκάκια είναι κομμάτια της ζωής μιας πόλης» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος βορείου Ελλάδας του Κέντρου, Φαίδων Καλοτεράκης.

Το παγκάκι που θα τοποθετηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του δημαρχείου, δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τη λειτουργία της ΙΘΑΚΗΣ.

«Συνολικά φιλοτεχνήθηκαν 25 παγκάκια τα οποία μάλιστα αποτέλεσαν και την πτυχιακή των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών και στη συνέχεια, εκτέθηκαν στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Δεκατέσσερα απ΄αυτά εκτίθενται τώρα στο Φεστιβάλ Αθηνών και ένα αποφασίσαμε να δωρίσουμε στο δήμο Θεσσαλονίκης ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται σε αποθήκες» εξηγεί ο κ.Καλοτεράκης.

Η αποδοχή της δωρεάς από μέρους του δήμου Θεσσαλονίκης έχει τη συμβολική σημασία στήριξης του έργου του ΚΕΘΕΑ στο αγώνα ενάντια στις εξαρτήσεις, μέσα από τη λειτουργία των θεραπευτικών κοινοτήτων.