ΕΛΛΑΔΑ

Οι «Αγανακτισμένοι» και οι «300 Ελληνες» συγκεντρώνουν υπογραφές για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2011, 14:24 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οι «Αγανακτισμένοι» και οι «300 Ελληνες» συγκεντρώνουν υπογραφές για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος
Facebook Twitter Whatsapp
Τις δικές τους κάλπες έχουν στήσει στην πλατεία Συντάγματος οι «Αγανακτισμένοι» και προσκαλούν τους περαστικούς να δώσουν «μη ψήφο εμπιστοσύνης» στη νέα κυβέρνηση, καθώς σήμερα είναι η μέρα που ζητάει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.
Τις δικές τους κάλπες έχουν στήσει στην πλατεία Συντάγματος οι «Αγανακτισμένοι» και προσκαλούν τους περαστικούς να δώσουν «μη ψήφο εμπιστοσύνης» στη νέα κυβέρνηση, καθώς σήμερα είναι η μέρα που ζητάει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Παράλληλα το κίνημα «300 Έλληνες», συγκεντρώνει υπογραφές, διεκδικώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση του Μνημονίου και την έξοδο της Ελλάδας από το ΔΝΤ, την άρνηση του χρέους ως προϊόν εξαπάτησης, την αλλαγή του Συντάγματος και τη δημιουργία συντακτικής εθνοσυνέλευσης, την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την ανακήρυξη της ΑΟΖ στο Αιγαίο.

Οι «300 Έλληνες» βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος από τις 22 Μαΐου επί 24ώρου βάσεως.

Όπως δηλώνει ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης, από τους ιδρυτές του κινήματος, «στόχος ήταν, αρχικά, να συγκεντρώσουμε 500.000 υπογραφές. Αυτή τη στιγμή έχουμε συλλέξει πάνω από 100.000, ωστόσο με την επέκταση του κινήματος σε όλη την Αθήνα, αλλά και σε πολλά μέρη της Ελλάδος ο στόχος φτάνει υψηλότερα».

Σημειώνει δε ότι βλέπουν αρνητικά το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο και ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα, παραμονή της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου, το κίνημα των «300 Ελλήνων» θα επιδώσει εξώδικο στη Βουλή, με σκοπό να εμποδιστεί η ψήφιση του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ