ΕΛΛΑΔΑ

Περικύκλωσαν τη Βουλή και καταψήφισαν «Αγανακτισμένοι» - ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2011, 17:23 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Περικύκλωσαν τη Βουλή και καταψήφισαν «Αγανακτισμένοι» - ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ
Facebook Twitter Whatsapp
Χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» βρέθηκαν και την Τρίτη στο Σύνταγμα και περικύκλωσαν την Βουλή.
Χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» βρέθηκαν και την Τρίτη στο Σύνταγμα και περικύκλωσαν την Βουλή. Η φωνή των «Αγανακτισμένων»  ενώθηκε για δεύτερη φορά με τις φωνές των απεργών της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν μαζικά το «παρών» στο σημερινό συλλαλητήριο, με αφορμή την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Παρόλα αυτά χωρίς το κεντρικό πανό της ΑΔΕΔΥ, αλλά με την παρουσία πρωτοβάθμιων σωματείων από τους χώρους των νοσοκομείων και της εκπαίδευσης, εξελίσσεται το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Απούσα είναι και η ΟΛΜΕ επιβεβαιώνοντας ότι τα δευτεροβάθμια σωματεία δεν αντιπροσωπεύουν τον προβληματισμό των πρωτοβάθμιων. Όπως χαρακτηριστικά είπε εκπαιδευτικός  «δεν τόλμησε ούτε πανό να κατεβάσει η ΟΛΜΕ».

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με κάλεσμα των διοργανωτών στο Facebook, o στόχος των Αγανακτισμένων είναι να δημιουργηθεί μια ανθρώπινη αλυσίδα περιμετρικά του Κοινοβουλίου ως ένδειξη αποδοκιμασίας των κυβερνητικών μέτρων. Οι διοργανωτές ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης, την παραίτηση όλων των βουλευτών και την καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Τα μέτρα της αστυνομίας είναι δρακόντεια υπό τον φόβο επεισοδίων παρόμοιων με εκείνα της περασμένης Τετάρτης, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ύψωσαν το περίφημο σιδηρόφραχτο τείχος έξω από το κτίριο της Βουλής, ώστε να αποφθεχθούν εντάσεις. Μάλιστα, ο σταθμός του Μετρό στον Ευαγγελισμό δεν λειτουργεί.

Λίγο πριν τις 8 το απόγευμα, πάντως, επικράτησε ένταση όταν ομάδα Αγανακτισμένων πολιτών τοποθετήσε μια ελληνική σημαία στον φράχτη από σίδερο και πλέξιγκλας που οι αστυνομικές δυνάμεις τοποθέτησαν ξανά σήμερα επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

Τα ΜΑΤ κατέβασαν αμέσως την σημαία προκαλώντας της οργή των διαδηλωτών.

Παράλληλα, οι «Αγανακτισμένοι» έχουν στήσει τις δικές τους κάλπες στην πλατεία Συντάγματος και προσκαλούν τους περαστικούς να δώσουν «μη ψήφο εμπιστοσύνης» στη νέα κυβέρνηση, καθώς σήμερα είναι η μέρα που ζητάει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Παράλληλα το κίνημα «300 Έλληνες», συγκεντρώνει υπογραφές, διεκδικώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση του Μνημονίου και την έξοδο της Ελλάδας από το ΔΝΤ, την άρνηση του χρέους ως προϊόν εξαπάτησης, την αλλαγή του Συντάγματος και τη δημιουργία συντακτικής εθνοσυνέλευσης, την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την ανακήρυξη της ΑΟΖ στο Αιγαίο.

Οι «300 Έλληνες» βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος από τις 22 Μαΐου επί 24ώρου βάσεως.

Όπως δηλώνει ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης, από τους ιδρυτές του κινήματος, «στόχος ήταν, αρχικά, να συγκεντρώσουμε 500.000 υπογραφές. Αυτή τη στιγμή έχουμε συλλέξει πάνω από 100.000, ωστόσο με την επέκταση του κινήματος σε όλη την Αθήνα, αλλά και σε πολλά μέρη της Ελλάδος ο στόχος φτάνει υψηλότερα».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Bίντεο του BBC για τους «Σπαρτιάτες Aγανακτισμένους» και τον Λουκάνικο