ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών ζητάει η ΓΕΝΟΠ

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2011, 23:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών ζητάει η ΓΕΝΟΠ
Facebook Twitter Whatsapp
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ε.Βενιζέλο ζήτησε απόψε η ΓΕΝΟΠ προκειμένου όπως αναφέρει «έστω και τώρα να σταματήσει η σύγκρουση».
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ε.Βενιζέλο ζήτησε απόψε η ΓΕΝΟΠ προκειμένου όπως αναφέρει «έστω και τώρα να σταματήσει η σύγκρουση». Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ απεργούν από χθες Δευτέρα με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και να γίνονται διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη τη χώρα, ύστερα από προγραμματισμό της επιχείρησης, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μπλακ άουτ. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι διακοπές δεν ξεπερνούν σε διάρκεια τη μία ώρα.

Στην επιστολή της προς τον κ. Βενιζέλο η ΓΕΝΟΠ αναφέρει τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε, ενόψει της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, μέσω του οποίου προβλέπεται η περαιτέρω μετοχοποίηση της επιχείρησης, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από την Δευτέρα 20 Ιούνη βρίσκεται σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Προκειμένου έστω και τώρα να σταματήσει η σύγκρουση ζητούμε άμεσα να συναντηθούμε μαζί σας προκειμένου να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας και να ακούσουμε τις δικές σας».

Ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με το προεδρείο της ΠΑΣΚΕ ΓΕΝΟΠ το περασμένο Σάββατο χωρίς να προκύψει συμφωνία επί του αιτήματος των απεργών, να μην προχωρήσει η περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε σήμερα, μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ότι η κυβέρνηση «θα προχωρήσει σε περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ διατηρώντας τον έλεγχο στις κρίσιμες υποδομές της χώρας».