ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η ψήφος εμπιστοσύνης (vid)

Δημοσίευση 22 Ιουνίου 2011, 06:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η ψήφος εμπιστοσύνης (vid)
Facebook Twitter Whatsapp
Για «επιβίωση της κυβέρνησης Παπανδρέου» κάνουν λόγο τα διεθνή Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας μετά την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση.
Για «επιβίωση της κυβέρνησης Παπανδρέου» κάνουν λόγο τα διεθνή Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας μετά την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση. Εκτιμούν ωστόσο ότι ο έλληνας πρωθυπουργός αντιμετωπίζει ακόμη σοβαρές προκλήσεις με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου αλλά και με την αντιδράσεις που συναντά όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και στο ίδιο του το κόμμα.

Το Reuters έγραψε ότι η κυβέρνηση επιβίωσε με την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε και επεσήμανε πως η ψηφοφορία ήταν καθοριστικής σημασίας. H ελληνική κυβέρνηση θα επικυρώσει το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, μετά την ψήφο εμπιστοσύνηςν που έλαβε από τη Βουλή, ξεπερνώντας έτσι το πρώτο εμπόδιο στη μάχη για κατοχύρωση κρίσιμων δανείων και για την αποτροπή της πρώτης χρεοκοπίας εντός της ευρωζώνης.

«Ήταν η ώρα της αλήθειας για την κυβέρνηση Παπανδρέου» αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC. Στο κεντρικό του θέμα αναφέρει ότι «Ο έλληνας πρωθυπουργός επιβιώνει με ψήφο εμπιστοσύνης» επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση κέρδισε κρίσιμη ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, στην προσπάθειά της να κερδίσει την υποστήριξη για την προώθηση νέων μέτρων και την αποφυγή της πτώχευσης.«Ο έλληνας πρωθυπουργός κέρδισε ψήφο εμπιστοσύνης παρά τις διαμαρτυρίες κατά των μέτρων λιτότητας» είναι ο τίτλος του CNN. Ο έλληνας πρωθυπουργός, αναφέρει, ο οποίος άλλαξε το κυβερνητικό σχήμα, εξασφάλισε ψήφο εμπιστοσύνης, παρά τις έντονες αντιδράσεις για τις περικοπές, που έχουν στόχο την αποτροπή της πτώχευσης. Παράλληλα κάνει λόγο για  σκληρές μεταρρυθμίσεις που οδήγησαν σε αύξηση της ανεργίας και της φορολογίας και προκάλεσαν εσωκομματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.Το Al Jazeera επισημαίνει ότι «Ο έλληνας πρωθυπουργός εξασφάλισε ψήφο εμπιστοσύνης», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου αντιμετωπίζει ακόμη δύο σημαντικές δοκιμασίες, την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου, και του εφαρμοστικού νόμου.

To Bloomberg αναφέρει στον τίτλο του ότι «Ο Παπανδρέου κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης», επισημαίνοντας ότι αύξησε έτσι, τις πιθανότητες της κυβέρνησής του για να προωθήσει νέο πακέτο μέτρων με στόχο τη νέα οικονομική βοήθεια στη χώρα.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κερδίζει ψήφο εμπιστοσύνης» είναι ο τίτλος της αναφοράς της Wall Street Journal. O πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, ανοίγοντας το δρόμο για νέο πακέτο μέτρων λιτότητας και για ένα νέο δάνειο στην υπερχρεωμένη χώρα της ευρωζώνης, σημειώνεται.Το γαλλικό πρακτορείο μετέδωσε πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν αποτέλεσε έκπληξη και πως αποδοκιμάστηκε από μερικές χιλιάδες διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν έξω από τη Βουλή για την πολιτική λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο ώστε να μπορέσει να κερδίσει νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας.

Η ανταποκρίτρια της Deutcshe Welle αναφέρει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου αντιμετωπίζει ακόμη προκλήσεις, καθώς επικρατεί ακόμη δυσαρέσκεια στους κόλπους του σοσιαλιστικού κόμματος.