ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη και διακοπή ρεύματος στο υπουργείο Υποδομών από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ

Δημοσίευση 22 Ιουνίου 2011, 07:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κατάληψη και διακοπή ρεύματος στο υπουργείο Υποδομών από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ
Facebook Twitter Whatsapp
Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η κατάληψη στο υπουργείο Υποδομών που πραγματοποιούσαν από τις 6.00 το πρωί συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις οφειλές του υπουργείου προς τη ΔΕΗ, ενώ απειλούσαν ότι θα προχωρήσουν και σε διακοπή της ηλεκτροδότησης του υπουργείου.
Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η κατάληψη στο υπουργείο Υποδομών που πραγματοποιούσαν από τις 6.00 το πρωί συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις οφειλές του υπουργείου προς τη ΔΕΗ, ενώ απειλούσαν ότι θα προχωρήσουν και σε διακοπή της ηλεκτροδότησης του υπουργείου. Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι την ώρα που κόβεται το ρεύμα στους φτωχούς, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, η Πολιτεία είναι ο χειρότερος κακοπληρωτής της ΔΕΗ, χρωστώντας 135 εκατ. ευρώ, με πρώτο το υπουργείο Υποδομών. Και θέτει το ερώτημα, αν θα υπήρχαν οι οφειλές αυτές στην περίπτωση που η ΔΕΗ ήταν ιδιωτική εταιρία.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο τέλος για «απάτη της νέας μετοχοποίησης της ΔΕΗ, την απόπειρα δηλαδή να εμφανίσουν ότι η πώληση ποσοστού της ΔΕΗ γίνεται για εισπρακτικούς λόγους όταν τα 400 εκατ. ευρώ, που θα πάρουν, είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα 50 δισ. ευρώ. Να ξέρουν πάντως οι «πωλητές» ότι πρώτα θα πρέπει να ξεχρεώσουν αυτά που χρωστάνε στη ΔΕΗ», καταλήγει.

Παράλληλα, άλλοι εργαζόμενοι σε συνδυασμό με το ΠΑΜΕ προχωρούσαν και σε δεύτερη κατάληψη, αυτή τη φορά στο κτίριο της οδού Αγησιλάου στο κέντρο της Αθήνας, όπου στεγάζεται το κέντρο υδροηλεκτρικής παραγωγής-διανομής.