ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται ρύθμιση... επί πληρωμή για τα αυθαίρετα

Δημοσίευση 22 Ιουνίου 2011, 08:11 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Έρχεται ρύθμιση... επί πληρωμή για τα αυθαίρετα
Facebook Twitter Whatsapp
Την ρύθμιση, εισπρακτικού χαρακτήρα, για τις αυθαίρετες κατοικίες που επιθυμούσε ως υπουργός Οικονομικών, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο νυν υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου.
Την ρύθμιση, εισπρακτικού χαρακτήρα, για τις αυθαίρετες κατοικίες που επιθυμούσε ως υπουργός Οικονομικών, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο νυν υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου. Όπως δήλωσε o κ. Παπακωνσταντίνου «ο μόνος τρόπος να αλλάξει η χώρα σελίδα, είναι ο Καθολικός Χωρικός Σχεδιασμός της» τονίζοντας ότι έρχεται εισφορά για τα αυθαίρετα, με εξαίρεση όσα προκαλούν μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση τα οποία θα γκρεμιστούν.

Πρόσθεσε ότι επειδή δεν είναι δυνατόν να «γκρεμίσει» κανείς 1 εκατομμύριο αυθαίρετα κτίσματα, στόχος είναι να εμποδίσει την ανάπτυξη της νέας γενιάς αυθαιρέτων και να γκρεμίσει όσα είναι σε ρέματα, δάση και παραλίες.

Παράλληλα, προανήγγειλε απαγόρευση μεταβίβασης ακινήτων που δεν έχουν πιστοποιητικό πολεοδομικής νομιμότητας.

Για το θέμα των σκουπιδιών ανέφερε ότι θα πρέπει και στην Ελλάδα να προωθηθούν τα πρόγράμματα της ανακύκλωσης και υποστήριξε ότι εξετάζεται ακόμα και η καύση των απορριμμάτων.

Για τη ΔΕΗ είπε ότι θα λειτουργεί σε μια απελευθερωμένη αγορά με σύγχρονους όρους.

Είπε επίσης ότι θα αναθεωρηθεί το σύστημα έκδοσης οικοδομικών αδειών και στο μέλλον θα λειτουργεί με λιγότερη γραφειοκρατία.