ΕΛΛΑΔΑ

Παραινέσεις ΥΠΕΞ να μη συμμετάσχουν Έλληνες στο στολίσκο με προορισμό τη Γάζα

Δημοσίευση 22 Ιουνίου 2011, 20:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παραινέσεις ΥΠΕΞ να μη συμμετάσχουν Έλληνες στο στολίσκο με προορισμό τη Γάζα
Facebook Twitter Whatsapp
Να μη συμμετάσχουν στο νέο στολίσκο με προορισμό το λιμένα της Γάζας, προτρέπει το υπουργείο Εξωτερικών τους έλληνες πολίτες καθώς και τα πλοία και τα πλωτά μέσα ελληνικού νηολογίου.
Να μη συμμετάσχουν στο νέο στολίσκο με προορισμό το λιμένα της Γάζας, προτρέπει το υπουργείο Εξωτερικών τους έλληνες πολίτες καθώς και τα πλοία και τα πλωτά μέσα ελληνικού νηολογίου. Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, ζητείται να ληφθούν υπόψη η έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, η δεδηλωμένη πρόθεση της ισραηλινής κυβέρνησης να μην επιτρέψει την προσέγγιση πλωτών μέσων στις ακτές της Γάζας, καθώς και οι άμεσοι κίνδυνοι για την ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια που συνεπάγεται η συμμετοχή στο εν λόγω εγχείρημα, ιδίως υπό το φως των περυσινών γεγονότων.

Επισημαίνεται επίσης ότι «η χάραξη και άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας είναι ευθύνη της κυβέρνησης, με γνώμονα την προώθηση των συμφερόντων της Ελλάδας" και "σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, οφείλουν όλοι να επιδεικνύουν αντίστοιχη υπευθυνότητα ή να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη των πράξεών τους».

«Η σχεδιαζόμενη επιχείρηση δεν αντιμετωπίζει την ουσία του ανθρωπιστικού προβλήματος στη Γάζα», προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται ότι η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν κάνει στο παρελθόν συγκεκριμένες προτάσεις προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης των ανθρωπιστικών αναγκών των κατοίκων της Γάζας.

«Η Ελλάδα στηρίζει ενεργά την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών που αποτελεί τη μόνη οδό για συνολική και βιώσιμη επίλυση του Παλαιστινιακού», καταλήγει το υπουργείο Εξωτερικών.


Σχετικά άρθρα: Ισραηλινές πιέσεις στην Αθήνα για πλοίο που αναχωρεί το Σάββατο για τη Γάζα