ΕΛΛΑΔΑ

Η Καλαμάτα τιμά τον Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο

Δημοσίευση 23 Ιουνίου 2011, 10:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Καλαμάτα τιμά τον Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο
Facebook Twitter Whatsapp
Η Καλαμάτα τιμά τον Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο. Με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, που ενέκρινε σχετική πρόταση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, το αεροδρόμιο Καλαμάτας μετονομάζεται σε αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».
Η Καλαμάτα τιμά τον Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο. Με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, που ενέκρινε σχετική πρόταση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, το αεροδρόμιο Καλαμάτας μετονομάζεται σε αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος». Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη η απόφαση αποτελεί ένα φόρο τιμής και μνήμης προς τον μεγάλο Έλληνα εφοπλιστή και επιχειρηματία. Η τελετή αναμένεται να πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες.

Ο ευπατρίδης του επιχειρείν, ιδρυτής της εταιρείας Costamare Shipping SΑ και ευρέως γνωστός με το προσωνύμιο «καπετάν Βασίλης», απεβίωσε τον Ιανουάριο.

Κατάφερε με προσωπικό αγώνα δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους και πολυτελέστερους τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο δημιουργώντας στην πατρίδα του τη Μεσσηνία το Costa Navarino.