ΕΛΛΑΔΑ

Τεστ σε σενάρια κρίσης στο σχολείο θα δώσουν 30.000 υποψήφιοι διευθυντές

Δημοσίευση 24 Ιουνίου 2011, 09:41 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τεστ σε σενάρια κρίσης στο σχολείο θα δώσουν 30.000 υποψήφιοι διευθυντές
Facebook Twitter Whatsapp
Τι πρέπει να κάνει ο διευθυντής ενός σχολείου αν ξαφνικά εισβάλει ένας ένοπλος και αρχίσει να πυροβολεί; Πώς θα χειριστεί ένα παιδί που υποψιάζεται ότι έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας; Σε αυτές τις ερωτήσεις θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να απαντήσουν οι αυριανοί διευθυντές των σχολείων, καθώς η θέση τους στο Νέο Σχολείο είναι άκρως αναβαθμισμένη.
Τι πρέπει να κάνει ο διευθυντής ενός σχολείου αν ξαφνικά εισβάλει ένας ένοπλος και αρχίσει να πυροβολεί; Πώς θα χειριστεί ένα παιδί που υποψιάζεται ότι έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας; Σε αυτές τις ερωτήσεις θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να απαντήσουν οι αυριανοί διευθυντές των σχολείων, καθώς η θέση τους στο Νέο Σχολείο είναι άκρως αναβαθμισμένη. Το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε για πρώτη φορά μία ιδιαίτερη «Τράπεζα Ερωτήσεων», που περιλαμβάνει ενδεικτικά θέματα (ονομάζονται «Μελέτες Περιπτώσεων», από το αγγλικό «case study») στα οποία θα εξεταστούν σε λίγο καιρό οι περίπου 30.000 υποψήφιοι διευθυντές σχολικών μονάδων, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στην οποία θα υποβληθούν ενώπιον του Συμβουλίου Επιλογής.

Δεδομένου ότι η συνέντευξη έχει βάρος 15 μονάδων, η μελέτη των σεναρίων που δημοσιοποιήθηκαν και η σωστή προετοιμασία των υποψηφίων να απαντήσουν σε ερωτήσεις γύρω από αυτά θα έχουν προφανώς κομβική σημασία για την επιτυχία τους, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Στη δημοσιότητα δόθηκε πάντως μόνο η περιγραφή της κάθε περίπτωσης, ενώ στα μέλη του Συμβουλίου Επιλογής - συνοδευτικά με την περιγραφή - θα δίδονται ενδεικτικές ερωτήσεις και ενδεικτικές απαντήσεις, που έχουν στόχο να διαμορφώσουν το πλαίσιο σκέψης και προβληματισμού.

Τα μέλη του Συμβουλίου θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν και άλλες ερωτήσεις, πέραν των ενδεικτικών, σχετικές με την κάθε «Μελέτη Περίπτωσης».

Σύμφωνα με το υπουργείο, η καινοτομία αυτή αποσκοπεί στην επιλογή των καλύτερων στελεχών εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της αξιοκρατίας και της διαφάνειας που διέπει τη διαδικασία επιλογής, δεδομένου ότι ο διευθυντής σχολικής μονάδας είναι κομβικής σημασίας στη λειτουργία του Νέου Σχολείου.
Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr