ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Εκτός ελέγχου οι κλοπές ηλεκτρικού ρεύματος από τον δημοτικό φωτισμό

Δημοσίευση 24 Ιουνίου 2011, 13:08 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ζάκυνθος: Εκτός ελέγχου οι κλοπές ηλεκτρικού ρεύματος από τον δημοτικό φωτισμό
Facebook Twitter Whatsapp
Η κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τις κολώνες του δημοτικού φωτισμού είναι πλέον ένα φαινόμενο στην Ζάκυνθο που μέρα με τη μέρα παίρνει όλο και μεγαλύτερη διάσταση.
Η κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τις κολώνες του δημοτικού φωτισμού είναι πλέον ένα φαινόμενο στην Ζάκυνθο που μέρα με τη μέρα παίρνει όλο και μεγαλύτερη διάσταση. Τα συνεργεία καθαριότητας καθημερινά ανακαλύπτουν ότι συγκροτήματα ενοικιαζομένων δωματίων ,πισίνες ακόμη και σπίτια μέσα στα χωριά τροφοδοτούνται με ηλεκτρικό ρεύμα από τις παροχές του δημοτικού φωτισμού.

Το θέμα έχει αναλάβει ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου καθαριότητας Στάθης Βαρβαρίγος, ο οποίος είπε: «Η Δημοτική Αρχή είχε πληροφορίες τις οποίες αξιοποίησε. Έκανε ελέγχους σε διαφορές περιοχές και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε αυτή η παρανομία».

Όπως λέει ο κ. Βαρβαρίγος ο τρόπος κλοπής ρεύματος είναι ίδιος σε όλες τις περιπτώσεις. Οι επιτήδειοι ζακυνθινοί, στην παροχή του προβολέα ηλεκτροφωτισμού πρόσθεσαν ακόμη ένα καλώδιο με το οποίο τροφοδοτούν με ρεύμα τις επιχειρήσεις ή τα σπίτια τους. Τα συνεργεία της Καθαριότητας εργάζονται πυρετωδώς για να ξηλώσουν τις παράνομες εγκαταστάσεις που καθημερινά ανακαλύπτουν .Το ζήτημα απασχολεί σοβαρά το Δήμο Ζακύνθου και κατ ¨αρχήν το θέμα του δημόσιου ηλεκτροφωτισμού αποφασίστηκε να αναλάβει ο Φορέας Καθαριότητας και να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29 Ιουνίου .Επίσης εξετάζεται το ζήτημα επιβολής προστίμων στους παραβάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπερχρεωμένος Δήμος Ζακύνθου το τελευταίο χρόνο καλείται να πληρώσει στην ΔΕΗ, σύμφωνα με τον κ. Βαρβαρίγο, το «δυσβάσταχτο» ποσόν του 1,5 εκ .ευρώ.