ΕΛΛΑΔΑ

Κίνδυνος να ξεμείνει από πετρέλαιο το Πολεμικό Ναυτικό

Δημοσίευση 24 Ιουνίου 2011, 15:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κίνδυνος να ξεμείνει από πετρέλαιο το Πολεμικό Ναυτικό
Facebook Twitter Whatsapp
Ένα «εφιαλτικό» σενάριο είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει το Πολεμικό Ναυτικό στην περίπτωση που τελικά κριθεί παράνομη από το Ελεγκτικό Συνέδριο η τελευταία παραγγελία καυσίμων, που δεν είναι άλλο να μείνει χωρίς καύσιμα, γράφει η Ελευθεροτυπία.
Ένα «εφιαλτικό» σενάριο είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει το Πολεμικό Ναυτικό στην περίπτωση που τελικά κριθεί παράνομη από το Ελεγκτικό Συνέδριο η τελευταία παραγγελία καυσίμων, που δεν είναι άλλο να μείνει χωρίς καύσιμα, γράφει η Ελευθεροτυπία. Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης που αναφέρει το δημοσίευμα, πριν από δύο μήνες το Π.Ν. ξεκίνησε την προμήθεια καυσίμων με τη διαδικασία του επείγοντος, καθώς λόγω αυξημένων υποχρεώσεων (επιχείρηση στη Λιβύη) τον περασμένο χειμώνα, τα πλοία χρησιμοποίησαν περισσότερο πετρέλαιο από τον αρχικό προγραμματισμό.

Κατόπιν αυτών το Πολεμικό Ναυτικό ενέκρινε την προμήθεια καυσίμου ύψους 10.000.000 ευρώ με τη διαδικασία του επείγοντος από τα «Ελληνικά Πετρέλαια». Οπως προβλέπεται από το νόμο ο σχετικός φάκελος στάλθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας.

Στις 2 Ιουνίου, όμως, στο Ελεγκτικό Συνέδριο διαφώνησε ως προς το σκεπτικό του «επείγοντος», μπλοκάροντας την προμήθεια, ενώ στις 8 Ιουνίου, έγινε αίτηση ανάκλησης από το Πολεμικό Ναυτικό, η οποία θα εκδικαστεί σήμερα.

Το ενδεχόμενο να μην εγκριθεί η προμήθεια έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στο Πολεμικό Ναυτικό καθώς πρακτικά τα πλοία από το τέλος του μήνα δεν θα έχουν καύσιμα ούτε για να βγουν από το ναύσταθμο, δεν θα μπορέσουν να γίνουν οι περιπολίες στο Αιγαίο, θα ματαιωθούν οι προγραμματισμένες ασκήσεις και θα πρέπει να ανακληθούν τα πλοία που συμμετέχουν στις αποστολές του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, αλλά και στην επιχείρηση εναντίον της πειρατείας -υποστηρίζουν τον ελληνικό εμπορικό στόλο όταν αυτό χρειαστεί.


Πηγή: Eλευθεροτυπία-newpost.gr