ΕΛΛΑΔΑ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Πεταλωτή σε Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακιζομένων

Δημοσίευση 24 Ιουνίου 2011, 19:00 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αιφνιδιαστική επίσκεψη Πεταλωτή σε Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακιζομένων
Facebook Twitter Whatsapp
Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής, συνοδευόμενος από τον Ειδικό Γραμματέα Σωφρονιστικής Πολιτικής, Μαρίνο Σκανδάμη πραγματοποίησαν σήμερα αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Kέντρο Eπανένταξης Aποφυλακιζομένων η "Επάνοδος".
Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής, συνοδευόμενος από τον Ειδικό Γραμματέα Σωφρονιστικής Πολιτικής, Μαρίνο Σκανδάμη πραγματοποίησαν σήμερα αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Kέντρο Eπανένταξης Aποφυλακιζομένων η "Επάνοδος". Ο κ. Πεταλωτής, ενημερώθηκε αναλυτικά για την τρέχουσα κατάσταση του Κέντρου "Επάνοδος", για τη διαδικασία επανένταξης που χρησιμοποιείται, για τις δυνατότητες που παρέχει το Κέντρο στους αποφυλακισμένους, όπως θέματα στέγασης, σίτισης, νομικής, εργασιακής και κοινωνικής συμβουλευτικής, καθώς και για τις πηγές χρηματοδότησης αλλά και τις συνεργασίες με άλλους οργανισμούς και ΜΚΟ, που έχει αναπτύξει η "Επάνοδος".

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διαδικασία επανένταξης των αποφυλακισμένων στην εργασία, τα προβλήματα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της πορείας αυτής, καθώς και τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης τους.

Τέλος, ο κ.Πεταλωτής δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικός αλλά και ευαίσθητος ο ρόλος της "Επανόδου", αλλά και των άλλων παρόμοιων κέντρων που θα τύχουν της ιδιαίτερης προσοχής του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ σε νέα προγραμματισμένη συνάντηση με τους υπεύθυνους του Κέντρου, θα αναλυθούν ενδελεχώς τα προβλήματα και οι προοπτικές της "Επανόδου".