ΕΛΛΑΔΑ

ΓΓΠΠ: Ποιες περιοχές είναι επίφοβες για πυρκαγιά την Κυριακή

Δημοσίευση 25 Ιουνίου 2011, 15:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΓΓΠΠ: Ποιες περιοχές είναι επίφοβες για πυρκαγιά την Κυριακή
Facebook Twitter Whatsapp
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.gscp.gr) για αύριο Κυριακή 26 Ιουνίου 2011, προέβλεψε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.gscp.gr) για αύριο Κυριακή 26 Ιουνίου 2011, προέβλεψε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Πρόκειται για τις εξής περιοχές:

1.      Αθηνών,
2.      Ανατολικής Αττικής,
3.      Πειραιώς (Νήσος Κύθηρα),
4.      Εύβοιας,
5.      Κυκλάδων,
6.      Σάμου,
7.      Χίου,
8.      Δωδεκανήσων και
9.      Λασηθίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους Οργανισμούς Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συστήνει στους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.