ΕΛΛΑΔΑ

«Κινηματογραφική» καταδίωξη με πυροβολισμούς στη Λαμία

Δημοσίευση 25 Ιουνίου 2011, 16:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Κινηματογραφική» καταδίωξη με πυροβολισμούς στη Λαμία
Facebook Twitter Whatsapp
Το σχέδιο ήταν καλά οργανωμένο και προέβλεπε μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών από το Δελβινάκι στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, στην Αθήνα.
Το σχέδιο ήταν καλά οργανωμένο και προέβλεπε μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών από το Δελβινάκι στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, στην Αθήνα. Την επιχείρηση οργάνωσε 36χρονος Λαμιώτης που διαμένει στα Γιάννενα με δυο ακόμη συνεργούς του από τη Φθιώτιδα.

Δυστυχώς γι' αυτούς τα σχέδια τους χάλασαν οι άνδρες της ασφάλειας Πατρών που είχαν την πληροφορία για την διακίνηση των ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το blog crimesonair, αρχικά οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο στη γέφυρα του Ριου-Αντιρίου, αλλά οι διακινητές άλλαξαν τελευταία στιγμή τη διαδρομή και αποφάσισαν να μεταφέρουν τα ναρκωτικά μέσω Λαμίας από την Εγνατία οδό το βράδυ της Τετάρτης.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το ύποπτο αυτοκίνητο με τους 3 διακινητές στο 7ο χλμ. της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων. Όταν προσπάθησαν να το σταματήσουν για έλεγχο, ο νεαρός οδηγός που είναι από τη Στυλίδα, έκανε αναστροφή και κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους. Ακολούθησε καταδίωξη με πυροβολισμούς και επικίνδυνους ελιγμούς. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν εγκαταλείποντας το όχημα στην περιοχή Ανατολή. Μέσα στο λευκό Nissan βρέθηκαν 45 δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 47 κιλών περίπου.

Αργότερα οι άνδρες της ασφάλειας Πατρών συνέλαβαν τον 36χρονο Λαμιώτη, που μάλιστα μετά την καταδίωξη πήγε με ταξί στο σπίτι του στα Γιάννενα. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε
αποφυλακιστεί μόλις στις 20 Μαΐου αφού και στο παρελθόν καταδικάστηκε για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.
Την ίδια στιγμή στο αστυνομικό τμήμα Στυλίδας εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης του καταδιωκόμενου αυτοκινήτου για να δηλώσει κλοπή του αυτοκινήτου του.
Οι αστυνομικοί της Στυλίδας κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και άρχισαν να ερευνούν την ύποπτη "κλοπή" ενώ λίγο αργότερα εμφανίστηκε η ασφάλεια Πατρών για να συλλάβει τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης ομολόγησε ότι το αυτοκίνητο το "δανείστηκαν" κάποιοι φίλοι του.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τους άλλους δυο διακινητές, των οποίων η ταυτότητα είναι γνωστή και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους.
Πηγή: lamiareport.gr