ΕΛΛΑΔΑ

Spiegel: Διακανονισμός για πρόστιμο στη Ferrostaal για τις μίζες των ελληνικών υποβρυχίων

Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2011, 11:18 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Spiegel: Διακανονισμός για πρόστιμο στη Ferrostaal για τις μίζες των ελληνικών υποβρυχίων
Facebook Twitter Whatsapp
Σε διακανονισμό για την καταβολή προστίμου 177 εκ. ευρώ οδηγείται η δίωξη της Ferrostaal από την εισαγγελία του Μονάχου για την πώληση τεσσάρων υποβρυχίων στην Ελλάδα.
Σε διακανονισμό για την καταβολή προστίμου 177 εκ. ευρώ οδηγείται η δίωξη της Ferrostaal από την εισαγγελία του Μονάχου για την πώληση τεσσάρων υποβρυχίων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel“ (Ντερ Σπίγκελ, 26/2011), „ο βιομηχανικός όμιλος του Έσσεν Ferrostaal καλείται να καταβάλει πρόστιμο ύψους 177 εκ. ευρώ κατόπιν διακανονισμού με την εισαγγελία του Μονάχου. Επιπρόσθετα αναμένεται να καταδικαστούν δύο πρώην κορυφαίοι μάνατζερ του ομίλου σε διετή φυλάκιση με αναστολή και καταβολή προστίμου», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα. Η εισαγγελία του Μονάχου είχε απαγγείλει κατηγορίες κατά των δύο μάνατζερ στις 18 Μαρτίου σχετικά με την καταβολή προμηθειών στη συμφωνία αγοράς υποβρυχίων αξίας 1,6 δις ευρώ του έτους 2000.

Σύμφωνα με το Spiegel, ο διακανονισμός διευκολύνει και την εισαγγελία προστατεύοντάς την από ενδεχόμενη αποτυχία στο δικαστήριο, διότι «κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων διαπιστώθηκαν περίεργες πληρωμές πολλών εκατομμυρίων αλλά οι ανακριτές δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να προσκομίσουν αποδείξεις για αποδέκτες των μιζών από το χώρο του ελληνικού στρατού ή της πολιτικής». Αρχικά η εισαγγελία ζητούσε πολύ μεγαλύτερο πρόστιμο ύψους 277 ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η εκδίκαση της υπόθεσης κατά των δύο βετεράνων της Ferrostaal αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, μάλλον εντός τριών ή τεσσάρων δικάσιμων ημερών χωρίς διακοπή, με τον αποκλεισμό επίμαχων ζητημάτων όπως αυτό της παραγραφής των αδικημάτων. Οι δύο πλευρές έχουν δύο μήνες προθεσμία να ξανασκεφτούν το «ντιλ». Η εισαγγελία του Μονάχου περιορίστηκε να επιβεβαιώσει μόνον ότι διεξάγονται συνομιλίες», γράφει ο Spiegel.