ΕΛΛΑΔΑ

Κατά της αύξησης στο φόρο του πετρέλαιου θέρμανσης η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών

Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2011, 13:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κατά της αύξησης στο φόρο του πετρέλαιου θέρμανσης η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών
Facebook Twitter Whatsapp

Ως «χαριστική βολή» για τους βενζινοπώλες, τους καταναλωτές και την αγορά, χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος την προβλεπόμενη κλιμακωτή αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης για τα νοικοκυριά και την εξίσωση με τον ειδικό φόρο της κίνησης για τις επιχειρήσεις, που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής.

Ως «χαριστική βολή» για τους βενζινοπώλες, τους καταναλωτές και την αγορά, χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος την προβλεπόμενη κλιμακωτή αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης για τα νοικοκυριά και την εξίσωση με τον ειδικό φόρο της κίνησης για τις επιχειρήσεις, που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής. Σύμφωνα με την ΟΒΕ, ο ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης αυξάνεται κατά 185 % για τα νοικοκυριά και κατά 1861,9 % για τις επιχειρήσεις. «Ο κλάδος δέχεται ήδη τις συνέπειες των πέντε περσινών αυξήσεων του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Ο κλάδος των βενζινοπωλών, που ήδη βρίσκεται σε βαθιά κρίση, θα πληγεί ακόμη περισσότερο. Εκατοντάδες νέα κλεισίματα πρατηρίων προβλέπονται, στα 1.100 που ήδη έχουν κλείσει», αναφέρει η Ομοσπονδία και προσθέτει: «Οι αλχημείες του υπουργείου Οικονομικών με την επιβολή διαφορετικού φόρου στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης σε συνδυασμό με την ατολμία του να επιβάλει, τώρα που όλες οι τάξεις πλήττονται, έστω και ένα ευρώ φόρο στο ναυτιλιακό πετρέλαιο, πέραν της άμεσης απώλειας δημοσίων εσόδων, θα εκτινάξει και το λαθρεμπόριο πετρελαίου επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο τη κατάσταση στον κλάδο και στην αγορά».

Η ΟΒΕ καλεί τέλος τους βενζινοπώλες να συμπαρασταθούν στην 48ωρη απεργία της Τρίτης και Τετάρτης με όποιον τρόπο θεωρούν πρόσφορο.