ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκο του ΠΑΜΕ στο λιμάνι του Πειραιά

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2011, 07:08 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μπλόκο του ΠΑΜΕ στο λιμάνι του Πειραιά
Facebook Twitter Whatsapp
Κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο για τα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού δεν έχει πραγματοποιηθεί σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά, παρά το γεγονός ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο.) δεν συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο για τα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού δεν έχει πραγματοποιηθεί σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά, παρά το γεγονός ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο.) δεν συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Απεργούν τα μέλη των Ενώσεων Μηχανικών και κατωτέρων πληρωμάτων που έχουν από τις πρώτες πρωινές ώρες καταλάβει τους καταπέλτες των πλοίων, μη επιτρέποντας τον απόπλου, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία επιβατών καιτουριστών.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με τα προσκείμενα στο ΚΚΕ ναυτεργατικά σωματεία να έχουν καταλάβει τους καταπέλτες πλοίων αποτρέποντας τον απόπλου τους για Κυκλάδες, παρότι τα πληρώματα των πλοίων δεν απεργούν.

Εκατοντάδες τουρίστες περιμένουν στο λιμάνι, αλλά οι συνδικαλιστές διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν πριν την λήξη της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί.