ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ζήτησε να τον... απελάσουν

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2011, 08:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κρήτη: Ζήτησε να τον... απελάσουν
Facebook Twitter Whatsapp
«Είμαι παράνομος. Θέλω να με επιστρέψετε στη χώρα μου». Τα λόγια αυτά ανήκουν σε ηλικιωμένο Αλβανό, ο οποίος εμφανίστηκε ενώπιον αστυνομικών τμήματος του Ηρακλείου, οι οποίοι τον κοίταζαν έκπληκτοι.
«Είμαι παράνομος. Θέλω να με επιστρέψετε στη χώρα μου». Τα λόγια αυτά ανήκουν σε ηλικιωμένο Αλβανό, ο οποίος εμφανίστηκε ενώπιον αστυνομικών τμήματος του Ηρακλείου, οι οποίοι τον κοίταζαν έκπληκτοι. Προς στιγμήν, ίσως θεώρησαν ότι πρόκειται για κάποιον που δεν πήγαινε καλά στα μυαλά του. Πολύ γρήγορα όμως συνειδητοποίησαν ότι είχαν να κάνουν με έναν άνθρωπο πλήρως απογοητευμένο από τη ζωή που δεν είχε ούτε να φάει.

Ο ηλικιωμένος παρακαλούσε τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν και να τον απελάσουν επειδή δεν είχε τα χρήματα να γυρίσει στην Αλβανία.

Ευρώ δεν είχε στην τσέπη ούτε για το εισιτήριο του λεωφορείου, πόσο μάλλον για το σύνολο των εξόδων του μέχρι την πατρίδα του.

«Σας παρακαλώ, πιάστε με. Δεν έχω χαρτιά. Πρέπει να με συλλάβετε και να με γυρίσετε στην Αλβανία. Αυτό δεν προβλέπεται;» εκλιπαρούσε τους αστυνομικούς που συνέχιζαν να τον κοιτούν αποσβολωμένοι.

Ο ηλικιωμένος ήρθε παράνομα στην Ελλάδα πριν από μερικούς μήνες. Ήταν τόσο τραγική η κατάσταση στην πατρίδα του που πήρε την μεγάλη απόφαση να έρθει στην χώρα μας προκειμένου να αναζητήσει μεροκάματο.

Πολύ γρήγορα όμως διαπίστωσε ότι εδώ δεν είχε κανένα μέλλον. Περιπλανήθηκε από δω και από 'κει, ζητώντας δουλειά. Μάταια όμως.

Οι πενιχρές οικονομίες του εξαντλήθηκαν με τον ίδιο να βρίσκεται στα πρόθυρα της ασιτίας.

Κατάλαβε, όπως είπε, ότι ήταν προτιμότερο να γυρίσει στο χωριό του, στην Αλβανία, όπου εκεί τουλάχιστον είχε ένα σπίτι. Χρήματα όμως δεν είχε για να φύγει.

Παρουσιάστηκε σε τμήμα του νομού, ζητώντας να τον συλλάβουν. Θερμοπαρακάλεσε τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν, εξηγώντας την κατάσταση στην οποία βρισκόταν.

Παρά τις εκκλήσεις του όμως, οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να του περάσουν χειροπέδες. Με τον τρόπο τους τον λυπήθηκαν. «Άμα θες τόσο πολύ να συλληφθείς, πήγαινε στο Αστυνομικό Μέγαρο» του είπαν.Πηγή: cretalive.gr