ΕΛΛΑΔΑ

Σπυρόπουλος: Κανονικά η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2011, 10:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σπυρόπουλος: Κανονικά η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ
Facebook Twitter Whatsapp
Την κανονική καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ εγγυήθηκε ο διοικητής του Ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Δεν υπάρχει περίπτωση αμφισβήτηση του δικαιώματος του συνταξιούχου να παίρνουν τη σύνταξη» τόνισε.
Την κανονική καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ εγγυήθηκε ο διοικητής του Ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Δεν υπάρχει περίπτωση αμφισβήτηση του δικαιώματος του συνταξιούχου να παίρνουν τη σύνταξη» τόνισε. Ο διοικητής του ΙΚΑ εξήγγειλε αλλαγές για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροαποφυγής και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

«Σήμερα έχουμε 850 πακέτα ασφάλισης, το πρόβλημα για τις επιχειρήσεις είναι τεράστιο. Από 1ης Ιανουαρίου 2012 η διαδικασία θα απλοποιηθεί αυτό με 10 ή και 1 πακέτο με στόχο τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών» δήλωσε.

Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι το Ίδρυμα αντιμετωπίζει ποικίλα προβλήματα που επιτείνονται σε περίοδο κρίσης, με αύξηση της ανεργίας, συγκράτηση μισθών και μείωση εσόδων και διεύρυνση των επιχειρήσεων που καθυστερούν στην καταβολή των οφειλομένων, κάνοντας λόγο για μείωση 12% ή και 13% στα προβλεπόμενα έσοδα του ΙΚΑ.