ΕΛΛΑΔΑ

«Παραλύει» η χώρα από τη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2011, 15:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Παραλύει» η χώρα από τη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ
Facebook Twitter Whatsapp
«Χειρόφρενο» τραβούν την Τρίτη και την Τετάρτη τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκτός από το ΜΕΤΡΟ, καθώς οι ηλεκτροδηγοί ανέστειλαν τη 48ωρη απεργία τους.
«Χειρόφρενο» τραβούν την Τρίτη και την Τετάρτη τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκτός από το ΜΕΤΡΟ, καθώς οι ηλεκτροδηγοί ανέστειλαν τη 48ωρη απεργία τους. -  Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ αποφάσισαν να συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία κι έτσι τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα και την Τρίτη και την Τετάρτη. Εξαιρούνται οι ειδικές λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τους αθλητές των Special Olympics.

- Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ αποφάσισαν να συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία κι έτσι τα τρόλει δεν θα κινηθούν ούτε την Τρίτη, ούτε την Τετάρτη.

- Στην 48ωρη απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με αποτέλεσμα να παραμείνουν ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ, καθώς και ο Προαστιακός τόσο την Τρίτη, όσο και την Τετάρτη.

-Κανονικά θα λειτουργήσει το μετρό την Τρίτη και την Τετάρτη, όπως αποφάσισε το σωματείο των ηλεκτροδηγών.

Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

Οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν τετράωρες στάσεις εργασίας, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Οι τροποποιήσεις στις πτήσεις της Olympic Air λόγω της απεργίας ΕΔΩ

Προβλήματα αναμένονται και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ αποφάσισαν 48ωρη απεργία Τρίτη και Τετάρτη.

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας (08.30-14.30), την Τετάρτη.

Όπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), οι ασφαλισμένοι μπορούν να εξυπηρετηθούν τις απογευματινές ώρες από τα εφημερεύοντα και από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Tη συμμετοχή της στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, κεντρικό σύνθημα και αίτημα των συνδικάτων είναι «η απόκρουση - ακύρωση των αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αντικοινωνικών μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος - μνημόνιο Ι και ΙΙ, η απόρριψη της λιτότητας, της φτώχειας και της διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, η ανάσχεση και ανατροπή του κλίματος των απολύσεων και διόγκωσης της ανεργίας, επιβολή του απόλυτου σεβασμού και της εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της Εργατικής Νομοθεσίας και των Εργασιακών δικαιωμάτων και η απόκρουση του ξεπουλήματος και της εκποίησης των Δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών κοινωνικής ωφέλειας και δημόσιου συμφέροντος».
 
Η ΑΔΕΔΥ από την πλευρά της στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «κυβέρνηση και Τρόικα, παρά την αντίδραση των εργαζομένων και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της ελληνικής κοινωνίας, ιδίως μέσα από τα πρωτόγνωρα συλλαλητήρια, συνεχίζουν την επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας.